Grupul spaniol Gea 21, care a preluat integral proiectul Laguna Residence iniţiat în 2007 în parteneriat cu Grupo Prasa, a anunţat încasarea primei tranşe din împrumutul contractat de la banca spaniolă La Caixa, în valoare de 2,4 mil. euro.

15759-laguna_residence_e971473bb9.jpgBanii vor fi utilizaţi pentru finalizarea primei etape din ansamblul Laguna Residence de pe malul Lacului Tei, fază ce trebuia finalizată încă de anul trecut.

„Cu ajutorul celor 2.400.000 euro viraţi de Caja de Ahorros y Pensiones de Barcelona «La Caixa» se vor relua în forţă lucrările începând cu 1 ianuarie 2011", se precizează într-un comunicat al dezvoltatorului. Gea 21 a semnat în luna octombrie un contract cu banca spaniolă care prevede eliberarea unei finanţări în valoare totală de 10,5 mil. euro.

Până acum au fost investiţi peste 30 de milioane de euro din care 25% provin de la cumpărătorii apartamentelor. Problemele financiare au târât dezvoltatorul în procese intentate de clienţi, motiv pentru care s-au produs schimbări la nivelul acţionariatului.

În prezent sunt terminate structurile de rezistenţă ale clădirilor D, B1 şi C1 şi se lucrează la faţada şi finisajele acestora. De asemenea, s-a început lucrul la structura de rezistenţă a celor două clădiri A care vor fi predate în faza IA. Finalizarea fazei IA este prevăzută pentru primavăra lui 2011.

Proiectul Laguna Residence este prevăzut cu un număr de 504 apartamente de lux dispuse în 18 clădiri.


Sursa

22 December 2010