Fondul de investiţii Romania Property Fund, fostul Lewis Charles Romania Property Fund, a solicitat suspendarea imediată de la tranzacţionare a acţiunilor proprii la bursa AIM, ca urmare a incertitudinilor legate de situaţia sa financiară.

Compania de investiţii în domeniul imobiliar trebuie să prezinte acţionarilor, până la 30 iunie, datele financiare auditate valabile la 31 decembrie 2009, se arată într-un anunţ al Romania Property Fund.

Conducerea fondului precizează că, având în vedere situaţia sa financiară şi discuţiile cu auditorii, documentele nu vor include confirmarea faptului că Romania Property Fund va continua activitatea în structura actuală. În prezent, la nivelul companiei au loc discuţii în vederea restructurării şi strângerii de fonduri.

Dacă propunerile nu se vor concretiza, conducerea Romania Property Fund se aşteaptă ca acesta să fie pus sub administraţie. În decembrie 2009, Lewis Charles Romania Property Fund şi-a schimbat denumirea în Romania Property Fund, rămânând însă sub administrarea Lewis Charles Securities, o firmă înregistrată în Guersney, Channel Islands.

Afaceri lichidate

În martie 2010, Romania Property Fund a anunţat că are probleme financiare şi a renunţat la acordul de management cu Lewis Charles Securities, dar nu a desemnat un nou administrator, pentru a minimiza cheltuielile şi a eficientiza afacerile fondului într-o perioadă în care operaţiunile sunt "limitate".

Fondul a vândut, în martie 2009, companiei Blackpearl Property Limited, proiectul centrului comercial Zenith din Ploieşti, a cărui construcţie a fost amânată pentru că investitorul nu a reuşit să atragă surse de finanţare pentru dezvoltare. Fondul a păstrat, în urma tranzacţiei, dreptul la 50% din profiturile generate de proiect.

 



Sursa

11 June 2010