Producătorul de elemenete prefabricate din beton, Somaco Grup Prefabricate, a cumpărat fabrica G&D Teiuş cu 4 milioane de euro. În plus, compania va mai investi alte două milioane de euro pentru extinderea gamei de producţie.

18829-g_colobatiu2_1_28823600.jpg"Somaco Grup Prefabricate, prin cele patru fabrici are din acest moment capacitatea de producţie, tehnologică şi managerială să livreze soluţii din prefabricate pentru construcţii de infrastructură, civilă sau industrială oriunde în ţară" a declarat Gabriel Colobaţiu, director general Somaco, la finalizarea tranzacţiei.

Fabrica G&D Teiuş preluată de Somaco este dotată cu tehnologie şi asigură cea mai mare capacitate de producţie de pereţi prefabricaţi din ţară şi este una din cele mai mari capacităţi pentru elemente pretensionate. Fabrica construită de la zero şi finalizată acum trei ani de către firma italiană G&D Prefabricatti se întinde pe aproximativ 50.000 mp, iar hala de producţie are o suprafaţă de peste 11.000 mp.

Achiziţia a fost finalizată pe 24 mai 2011 şi a fost integral finanţată de acţionarul Somaco Grup Prefabricate, deţinută de compania suedeză de investiţii Oresa Ventures.

"Această achiziţie este în linie cu strategia noastră de a investi în firme româneşti care pot deveni lider în industria în care activează. Somaco Grup Prefabricate este singura companie din domeniu care a investit în ultimii doi ani sume semnificative, peste 10 milioane euro în modernizare, dezvoltarea managementului, a resurselor umane şi în extinderea geografică. Aceasta achiziţie demonstrează încrederea noastră în potenţialul României pe termen lung şi în calitatea oamenilor pe care i-am atras în Somaco Grup Prefabricate", a declarat Cornel Marian, managing director la Oresa Ventures, fondul de investiţii care deţine compania Somaco.

Somaco produce materiale de construcţii în cele patru fabrici ale sale (Buzău, Adjud, Roman şi Teiuş), acoperind o gamă diversificată de produse: BCA, prefabricate pentru infrastructură, prefabricate pentru construcţii civile şi industriale. Compania reprezintă reunirea într-o singură firma a patru mari fabrici pe care Oresa Ventures le-a achiziţionat în România.

Oresa Ventures este o companie de investiţii cu origini suedeze, activă în România din 1997, având în portofoliu Fabryo, Somaco Grup Prefabricate, Kiwi Finance, Trinity sau firmele pe care le-a finanţat în trecut cum ar fi La Fântâna, Motoractive, Credisson, Flanco, Medicover, Synevo, Brewery Holding (Ciuc).


Sursa

1 June 2011