Dezvoltatorul imobiliar Adama amână construcţia celui mai înalt bloc din Ploieşti pe o perioadă nedeterminată. S-au cumpărat deja 22 de apartamente.

21395-adama_80799500.jpgCriza economică i-a determinat pe cei de la Adama, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România, să amâne pe o perioadă nedeterminată finalizarea proiectului Evocasa Uptown din Ploieşti, demarat în 2009. Proiectul include un bloc de 18 etaje cu 180 de apartamente, fiind cel mai înalt imobil din localitate.

Apartamentele trebuia să fie gata în decembrie, anul trecut. "Am îngheţat proiectul din cauza situaţiei actuale din România. Avem banii pentru a termina, dar considerăm că în această perioadă nu se vor vinde. Or, dacă am termina, imobilul trebuie întreţinut, trebuie să plătim impozite la primărie, ceea ce presupun nişte costuri destul de mari", a declarat pentru MONEY.ro Asher Lax, director de vânzări în cadrul Adama. Potrivit acestuia, blocul este finalizat pe exterior, dar mai trebuie finalizat şi interiorul. „Cred că vom mai investi 3-4 milioane de euro, nu ştiu exact", mai spune Lax, potrivit căruia până acum dezvoltatorul a cheltuit deja câteva „câteva milioane bune" din fonduri proprii.

Dezvoltatorul a vândut deja 22 de apartamente din acest imobil. Noii proprietari aşteaptă finalizarea lucrărilor de construcţie. „Sunt clienţi care au cumpărat deja în Evocasa Uptown. O parte dintre aceştia au vrut banii înapoi, iar alţii ne-au spus că vor aştepra finalizarea lucrărilor. La ora actuală, pentru 22 de apartamente s-a plătit un avans, iar oamenii sunt în stand-by. Dacă se răzgândesc îşi pot lua oricând banii înapoi", mai spune Lax, potrivit căruia, o parte dintre clienţii care au renunţat la Evocasa Uptown au cumpărat în Evocasa Orizont, un alt proiect din Ploieşti al Adama.

Preţurile anunţate pentru Evocasa Uptown începeau de la 38.565 de euro plus TVA.Nu se ştie însă care vor fi noile costuri, după finalizarea proiectului. "Nu sunt apartamente scumpe, dar nu ştim când vom relua proiectul, peste un an-doi, ce preţuri de vânzare vom avea", explică directorul de vânzări al Adama.

Compania a finalizat deja în iunie 2010, proiectul Evocasa Orizont, situat în localitatea Ploieştiori, Blejoi, în apropiere de Ploieşti. Aproximativ 40% din cele 118 apartamente şi 38 de vile din cadrul ansablului s-au vândut deja. „Se vând 2-3 apartamente pe lună în acest complex. Clienţii sunt interesaţi mai mult de apartamente", mai spune Lax.

Dezvoltatorul Adama, prezent pe piaţa din România precum şi în Moldova, Ucraina şi Turcia, dezvoltă în prezent la nivel global peste 45 de proiecte rezidenţiale şi comerciale, însumând milioane de metri pătraţi de construcţii, în diferite stadii de planificare şi execuţie. Pe plan local, compania a finalizat 1600 de apartamente, dintre care 1.000 au fost deja vândute.

Compania Adama este controlată de fondurile de investiţii Tiger Global şi Immofinanz Group, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa din România. Portofoliul grupului pe piaţa românească include 50 de proprietăţi, mai ales în domeniul spaţiilor comerciale şi de birouri, estimat la 894,7 milioane de euro.


Sursa

6 October 2011