Edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, este hotărât să umble serios la infrastructură şi să înceapă lucrările într-una dintre cele mai „scumpe" zone rezidenţiale ale oraşului: Şoseaua Pipera.

sursa:evz.roPe motiv că şoferii care tranzitează această zonă au permanent bătăi de cap din cauza blocajelor apărute în trafic, Şoseaua Pipera urmează să fie lărgită, de la patru, respectiv, două benzi, la şase (câte trei pe fiecare sens de mers), începând de la intersecţia cu strada Barbu Văcărescu şi până la intersecţia cu linia de cale ferată care leagă Bu cureştiul de Constanţa.

În plus, mai-marii municipalităţii vor să construiască şi „un pasaj denivelat, care va trece peste intersecţiile Şoselei Pipera cu Floreasca, Avionului, Aviatorilor, Alexandru Şerbănescu şi Barbu Văcărescu", după cum a explicat, ieri, şeful Direcţiei de Infrastructură şi Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei, Mădălin Dumitru.

Iar pentru a-şi pune în practică proiectul, care, în opinia sa, va duce la descongestionarea traficului în această zonă a oraşului şi aşa supraaglomerată, Oprescu este gata să plătească proprietarilor de terenuri care ar urma să fie expropriaţi cam 1.160 de euro/mp.

„Preţul corect", mai ales în această perioadă de criză economică, în care piaţa imobiliară este complet blocată, după cum au apreciat experţiimobiliari consultaţi de EVZ.

 

Sursa

28 January 2010