Erste Group Immorent (EGI) România, parte a grupului austriac Erste, negociază acordarea de finanţări în valoare de 120 milioane de euro pentru proiecte imobiliare pe piaţa locală, în condiţiile în care în 2010 finanţările companiei au totalizat 22 milioane de euro.

18564-bogdan-cernescu-sm.jpg"Anul acesta sunt mai multe proiecte pe piaţă. Analizăm proiecte a căror sumă finanţată ajunge la 120 milioane de euro. Sunt atât centre comerciale, cât şi birouri şi spaţii industriale, în toată ţara. 2009 a fost un an cu o cădere abruptă a pieţei, în 2010 a fost an de criză, iar în 2011 lucrurile se mişcă frumos, sunt proiecte, sunt investitori care caută să cumpere proiecte", a declarat, la Viena, Bogdan Cernescu, managing director al Erste Group Immorent România.

Cele mai multe contracte în discuţie vizează refinanţări de proiecte. În opinia sa, în condiţiile în care Polonia şi Cehia încep să devină aglomerate, dând semne de supraîncălzire, investitorii se vor îndrepta din nou spre România. În 2010 EGI a finanţat proiecte de 22 milioane de euro, respectiv un spaţiu de retail şi dezvoltarea unei facilităţi industriale închiriate unei companii din sectorul auto.

Spre comparaţie, în 2009, compania a acordat finanţări de 27 milioane de euro. Biroul din Bucureşti numără peste 50 de angajaţi şi oferă servicii atât de creditare şi leasing, cât şi de investiţii, dezvoltare, servicii de construcţii şi proiecte de infrastructură.


Sursa

26 May 2011