Valad Property Group, manager de investiții pan-europene, a închiriat asistată de King Sturge un total de 1.800 m2 de spații logistice către Decomar Logistics în cadrul A1 Business Park, care este situat 13 km vest de centrul capitalei, pe autostrada A1 București-Pitești, coridorul IV pan-european.

Decomar deține deja un depozit în zona Militari din București și a decis recent să își extindă gama de activităţi desfășurate în capitală, prin furnizarea de servicii de logistică pentru companiile mici și mijlocii care doresc să își externalizeze operaţiunile de depozitare, în scopul reducerii costurilor şi pentru o mai bună calitate a serviciilor. "

Serge Bou Karam, Director la Decomar Logistics afirmă: "Amplasarea strategică a parcului A1 a fost argumentul principal în decizia noastră de a ne muta și a ne stabili operaţiunile de logistică în noua locație, plus condițiile tehnice impecabile în care se prezintă noile depozite ale parcului. Sprijinul primit din partea Valad și King Sturge a avut un rol esenţial în initierea primului nostru proiect în aceasta directie. Ei au înţeles contribuția pe care Decomar ar putea-o aduce pe piaţă şi ne-au susținut pe deplin în promovarea noilor servicii către clienţii King Sturge."

Silviana Badea, Country Manager pentru Valad Property Group declară: "Suntem foarte încântaţi să urăm bun venit unui chiriaş de talia Decomar în A1 Business Park şi suntem siguri că acesta este doar începutul unei colaborări de lungă durată între companiile noastre. Calitatea, locația și standardele la care sunt oferite serviciile în A1 Business Park ne-au permis în ultimii doi ani să atragem noi chiriaşi renumiți precum DHL, Dobrogea și Heinrig".

Irina Iliescu, Industrial Consultant în cadrul King Sturge declară: "Aceasta este a doua tranzacţie industrială realizată de King Sturge în România în ultimele două luni şi în acest caz dovedeşte relaţia stabilă de afaceri între companie și Valad Property Group. King Sturge este de asemenea responsabilă cu managementul lucrărilor de construcție și proiectare pentru o clădire de 9.000 m2 din cadrul A1 Business Park".

Consultantul King Sturge adaugă: "Locația (km 13, Dragomirești), accesibilitatea, structura clădirii şi serviciile din A1 Business Park îl fac ideal pentru operaţiunile de logistică de dimensiuni mici și medii, de distribuţie şi de industrie usoară. De remarcat este apropierea sa de zona de vest a Bucureștiului, un nucleu comercial important și totodată, o zonă dens populată, precum și conexiunea strategică directă la autostrada A1 București-Pitești (coridorul de transport pan-european IV) și șoseaua de centură a Bucureștiului. În prezent, parcul oferă spre ocupare imediată spaţii de depozitare flexibile cuprinse între 500 m2 și 12.000 m2 precum și spații de birouri de 500 m2 până la 3.000 m2".

"Piata industrială și logistică din București arată semne de revigorare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În primul trimestru al anului 2009 s-au încheiat puține tranzacții, dar în acest an constatăm că se semnează mai multe contracte. În privința pietei industriale, este o realitate faptul că prețurile de vânzare și nivelul chiriilor au mai scăzut față de anul trecut, raportat la aceeași perioadă. În momentul de față chiriile pentru locații prime sunt cuprinse între 4,0 şi 4,5 € / m2, o scădere de 15-20% de la 4,5 la 5,0 € / m2, nivel înregistrat în T1 2009 ", afirmă Irina Iliescu, Industrial Consultant pentru King Sturge.

De asemenea, Irina Iliescu explică: "În prezent, majoritatea tranzacțiilor constituie relocări ale companiilor care optează pentru clădiri moderne, în locații mai bune, cu facilități și un nivel superior al serviciilor, la o chirie similară cu cea plătită la vechea locație, sau relocări cauzate de restrângerea activității. Înregistrăm, de asemenea, cereri de tip "build-to-suit" (construcție la cerere), provenite din partea companiilor de distribuție și prelucrătoare cu sediul în Europa de Vest sau Statele Unite".

 

 

 

 

20 May 2010