Noile proiecte imobiliare, construite intr-o perioada in care piata si preturile din constructii isi continua declinul, sunt pozitionate la marginea orasului si au preturi tot in jurul a 1.000 de euro/metrul patrat, comparabile cu cele ale apartamentelor deja finalizate si care au fost realizate la costurile din perioada de boom imobiliar.

La inceputul lunii mai va avea loc in Bucuresti un nou targ de locuinte, ai carui organizatori anunta ca intre expozanti vor fi si dezvoltatorii a doua proiecte imobiliare noi - Metropolitan Residence in Popesti Leordeni si Scandinavia Residence, pe soseaua Alexandria, in sudul Capitalei, zona Rahova.

Cu ce preturi sunt vandute noile proiecte? 65.000 de euro pentru un apartament cu doua camere si o suprafata utila de 67 mp in Popesti Leordeni si 38.000 de euro pentru o garsoniera pe soseaua Alexandria.

"Proiectul tocmai a iesit din pamant, in sase luni vor fi ridicate cladirile si vor fi predate apartamentele la cheie. Se lucreaza intr-un ritm foarte alert si intr-o prima faza vor fi construite patru blocuri cu 96 de apartamente", spune promotorul proiectului, care nu a dorit sa mentioneze numele dezvoltatorilor, spunand ca este vorba de o investitie privata.

Cu acesti bani se poate cumpara un apartament nou cu doua camere intr-un cartier precum Ghencea sau Militari sau un apartament vechi cu trei camere in Titan sau Drumul Taberei.

"Consider ca preturile sunt foarte bune la momentul acesta, tinand cont ca apartamentele au si terase de 12-13 mp, sunt complet finisate si au loc de parcare inclus in pret. Cererea pentru zona este foarte mare, tinand cont ca proiectul se afla la doar cateva sute de metri de intrarea in Bucuresti", mai spune agentul dezvoltatorului.

Sursa

21 April 2010