În cartierul Floreasca, în locul fostei uzine Ford, se vor ridica patru blocuri turn. Proiectul a primit deja aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

21452-ford.jpgDouă dintre clădiri vor avea 15 etaje, una 20, iar cea mai înaltă, 25. Cele două clădiri cu 15 etaje şi clădirea cu 20 de etaje vor fi destinate locuinţelor rezidenţiale, în timp ce în turnul de 25 de etaje vor fi amenajate numai spaţii de birouri.

Firma S.C. Primăverii Gardens, beneficiarul construcţiei, va fi obligată să menţină şi să restaureze hala fostei Sucursale Ford, monument istoric, dar şi să amenajeze şi să întreţină spaţii verzi în procent de 30,32% din suprafaţa totală a terenului. va suferi lucrari de restaurare si reconversie in vederea reintegrarii acesteia in cadrul urban.

Întrucât construcţiile vor fi ridicate în apropierea aeroportului Băneasa, va trebui asigurată iluminarea colţurilor clădirilor pe timp de noapte şi în condiţii de vreme nefavorabilă care limitează vizibilitatea. De asemenea, încălzirea clădirilor trebuie să se facă cu instalaţii şi echipamente care să nu producă perdele de fum rezultate prin arderea combustibililor.

Terenul din Floreasca a fost achiziţionat de Ford în 1935, aici construind o uzină modernă, dotată cu prima linie de montaj operaţională din Europa de Est, şi peste 100 de muncitori, care putea ansambla anual 2.500 de automobile şi camioane.


Sursa

10 octombrie 2011