Anul 2016 readuce albul în prim plan. Caracterizat de simplitate și versatilitate, albul reușește să nu se demodeze niciodată. Datorită faptului că acceptă și adoptă orice lângă, albul a fost numit „eroul tăcut”. Inspirat din preferințele utilizatorilor finali și din alte domenii, albul este culoarea anului, în amenajări interioare.

39618-homepage.jpgÎnceputul de an vine întotdeauna cu planuri mărețe, printre care și redecorarea căminului. Pentru schimbarea mobilierului poate fi nevoie de un buget generos, așa că specialiștii în amenajare interioară recomandă călduros modificarea culorilor.

„Cu toții avem nevoie să ne împrospătăm vizual căminul, din când în când, această dorință fiind întâlnită mai ales în cazul femeilor. Iubitoare de frumos, multe dintre cliente doresc să facă schimbări în casă, însă fără a secera bugetul familiei. În astfel de situații, propun întotdeauna schimbarea culorilor. Fie că este vorba de zugrăvit sau de accesorii, o altă culoare aduce o notă uriașă de prospețime cu un efort financiar minim”, spune Ioana Marcone, specialist în amenajări interioare.

În alegerea culorilor, un argument decisiv îl reprezintă preferințele proprietarului – căminul trebuie să fie o extensie a personalității sale, iar culorile trebuie să exprime acest lucru. Însă tendințele stabilite de specialiști nu sunt de neglijat, mai ales că, de cele mai multe ori, clienții doresc un rezultat modern. Iar pentru anul abia început, specialiștii spun că albul revine în forță.

„Avem peste 250 de nuanțe de alb în cataloagele noastre, dar albul simplu este neutru și constant, indiferent de sursa de lumină. După luni de căutări în cadrul celor mai mari show-uri din diverse domenii, am decis culoarea anului 2016, din punctul de vedere al Benjamin Moore: alb simplu (OC-117). Albul a avut întotdeauna o importanță uriașă în arhitectură – poate evidenția umbrele, colțurile întunecate, lumina, ne poate ajuta să apreciem forma în sine a obiectului. Albul este modalitatea perfectă pentru a defini un spațiu, într-o manieră frumoasă și sofisticată. Albul nu se demodează niciodată”, explică reprezentanții Benjamin Moore.

O astfel de decizie nu vine exclusiv din partea celor care activează în domeniu, ci se bazează pe preferințele publicului larg. Moda ține cont de utilizatorii finali, tendințele se inspiră din viața de zi cu zi, din alegerile oamenilor obișnuiți.

„Ne uităm atent la ce se întâmplă în lume – în modă, artă, automobile, analizăm numeroase domenii și fabricanți. Ne uităm cu atenție la fotografii, participăm la evenimente din toate sferele și încercăm să găsim numitorul comun. Anul acesta, a fost albul. Acesta acceptă și adoptă orice lângă el, așa că l-am numit eroul tăcut”, a spus în cadrul seminarului „Your world in sustainable color” Sharon Grech, color & design expert.

Albul poate fi folosit în amenajarea oricărei încăperi din casă – în dormitor, pentru un efect de luminozitate crescută, în living, unde combinațiil cu o culoare delicată duc la o eleganță aparte, în bucătărie, în ciuda miturilor că se menține cu greutate, sau în baie, ce poate fi transformată într-o încăpere relaxantă, cu ajutorul unor accesorii și decorațiuni contrastante.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

25 February 2016