CTP a încheiat tranzacții pentru aproximativ 260.000 mp în Q1 2016 și a crescut suprafața totală închiriabilă din cadrul rețelei CTPark la 3,5 milioane mp, în cele șapte piețe CEE.

39966-ctp.jpgPeste 50% din volumul tranzacțiilor, 151,000 mp, s-au încheiat în Republica Ceha,  piața de bază a CTP.

Activitatea cheie a inclus personalizarea unei clădiri existente - 30.000 mp - pentru lanțul German de retail, Lidl, în CTPark Plzen. PPG a închiriat 6.000 mp în CTPark Modrice, Autoneum a semnat o prelungire de 8.000 mp în CTPark Bor și un client confidențial a semnat pentru 22.000 mp în CTPark As.

"Poziția CTP în piața de bază rămâne puternică, și constatăm o creștere a cererii din partea companiilor din sectorul automotive, electronice și e-commerce. Gradul de ocupare se ridică la peste 90%, și construim pentru a putea satisface cererea tot mai mare," afirmă Jaroslav Kaizr, Business Director CTP

Activitatea de închiriere din România a crescut în primul trimestru al acestui an. În total, tranzacțiile noi din piață însumează peste 60.000 mp. Una dintre cele mai mari tranzacții din țară în Q1 a fost închirierea a 15.000mp către compania de logistică OTZ. Laboratoarele Fares Bio Vital au semnat pentru o suplimentare de 3.000 mp în CTPark Deva

"Se înregistrează o creștere masivă a cererii de spații în România, condusă în principal de furnizorii de servicii logistice și de sectorul de producție," afirmă Marian Orzu, Head of Business Development and Leasing Romania.

În Slovacia au fost semnate tranzacții de 19000 mp  în cursul acestei perioade, cu 10,000 mp închiriați de Lear Corporation în CTPark Voderady și aproximativ 3.000 mp pentru Faurecia, în CTPark Zilina.

"Prin achiziția companiei CTPark Nitra și CTPark Trnava în Q4 2015, CTP este poziționat ideal pentru a sprijini creșterea sectoarelor de fabricație și automotive din Slovacia, creștere datorată inclusiv deschiderii facilitatilor de productie ale Jaguar-Land Rover," afirmă Tomas Budar, Regional Director.

Un pas important pentru CTP sunt și cei 30.000 mp tranzacționați în Ungaria în timpul primelor luni ale operațiunilor în această nouă piață. 27.000 mp au fost inchiriați către un client confidențial în CTPark Tatabanya.

"Se înregistrează o creștere graduală a cererii pentru noi spații în Ungaria, iar aceasta semnalează revitalizarea economică. Companiile au devenit încrezătoare, caută să se extindă, iar noi trebuie sa fructificam aceste oportunitati" afirmă Csaba Hegedus, Asset Manager Ungaria.

Portofoliul CTP de proprietăți industriale de clasa A acoperă aproximativ 3,5 milioane mp (la 31 decembrie 2015) și ținta este de a crește la 5 milioane mp până la sfârșitul anului 2018.

Despre CTP

CTP este un dezvoltator și manager internațional full-service de proiecte comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate. Clienții CTP sunt companii locale și internaționale de primă mărime care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat de parcuri de afaceri premium din Europa Centrală, cu peste 3,25 de milioane de metri pătrați de spații de categorie A în 60 de locații.

20 April 2016