Costică Costanda trebuie să returneze până la sfârşitul anului viitor cei 35 mil. euro, pe care grecii de la Raptis Kavouras i-au plătit ca avans în 2008 pentru 1,6 ha din Satul Francez.

19473-constanda_buna_d48c10ca4f.jpg„Există un proces între Costanda şi Primăria Bucureşti, pentru că nu s-a dat PUZ-ul vreme de trei ani. Practic acum Costanda ar trebui să returneze terenul şi să primească la schimb altul sau bani. Noi am semnat încă din iunie 2010 un contract cu Costanda prin care tranzacţia trecută se anulează şi el trebuie să ne returneze banii, plus o penalitate care să acopere costul banilor, până la sfârşitul lui 2012. Sunt sigur că o să găsească o soluţie. Nu sunt foarte fericit că am banii blocaţi, dar în afaceri mai şi pierzi. Se întâmplă şi lucruri mai puţin fericite", a declarat pentru Capital Lucian Mateescu, general manager al Raptis Kavouras.

Costanda a intrat în urmă cu şapte ani în proprietatea unui teren de 3 ha din Parcul Bordei, în schimbul căruia Primăria Bucureşti i-a oferit 2,8 ha din Satul Francez. În 2008 el a vândut 1,6 ha de teren companiei Raptis Kavouras la un preţ de 68 mil. euro, cea mai mare tranzacţie cu teren de la începutul crizei. Grecii au plătit un avans de 35 mil. euro, iar restul banilor trebuiau achitaţi în momentul în care se îndeplineau câteva clauze contractuale la care s-a angajat Costanda, respectiv obţinerea unui plan urbanistic zonal (PUZ) cu un coeficient de utilizare a terenului (CUT) de 3,5 şi un procent de utilizare a terenului (POT) de 60%.

Costanda nu a reuşit să îşi respecte obligaţiile, motiv pentru care a cerut Primăriei Bucureşti repunerea părţilor în situaţia anterioară, respectiv plata de către primărie a 200 mil. euro pentru terenul din Parcul Bordei şi returnarea lotului din Satul Francez.


Sursa

28 June 2011