Nisa, capitala frumoasei Riviere a Franţei străluceşte cu un rafinament suav. Casele sale, îmbrăcate in teracotă mărginesc străduţele înguste ale Vieille Ville (Vechiul oraş) şi oferă umbră pentru proprietarii magazinelor de antichităţi şi bistrouri. Dacă rezişti atracţiei apelor turcoaz din Golful Îngerilor, poţi descoperi Palatul Baroque Lascaris.

19321-99580004.jpgConacele lorzilor din Belle Epoque se întind de-a lungul Promenade des Anglais şi sunt admirate de plimbăreţii pe role şi de turiştii care merg la plajă.

„Observă palmierii graţioşi care se întind de-a lungul bulevardului din partea de sus a Colline du Chateau (Dealul Castelului)! De aici vei vedea şi golful de la Cap D'Antibes. Relaxează-te la umbra măslinilor care înconjoară Musée Matisse! Vizitează şi interiorul acestui loc minunat pentru a vedea tabloul La Nymphe dans le forêt, donat de artistul Matisse casei sale de adopţie. De la fereastra muzeului vezi Riviera Franceză şi asemănarea uimitoare cu tablourile pictorului francez. Magazinul de suveniruri este pregătit cu diferite opere ce aparţin pictorului.", spune Adriana Goicea, manager Prompt Service Travel.

„Hainele de blană şi bijuteriile împânzesc Rue Paradis, unde se află casele de modă Chanel şi Sonia Rykiel. Tarabele colorate dau viaţă Pieţei Cours Saleya, unde te poţi pierde într-un caleidoscop orbitor de flori şi chilipiruri antice celebre. Trebuie neapărat să te opreşti la Confiserie Auer, una dintre cele mai vechi ciocolaterii din Nisa care te tratează cu fructe confiate şi o mulţime de bunătăţi dulci.", adaugă Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours.

Odată ce localnicii au închis tarabele din Piaţa Cours Saleya, barurile îşi întind mesele şi scaunele - formează un mozaic plin de viaţă şi de pălăvrăgeală. Începe seara aici, luând exemplul localnicilor, şi urmăreşte artiştii orbi ai străzii care te impresionează cu numere acrobatice. Savurează un aperitiv în La Civette şi apoi ascultă muzică la Opéra de Nice care are darul de a face serile magnifice.

În plin sezon sunt programate următoarele piese: Tosca, Poveştile lui Hoffmann, Macbeth al lui Verdi, Fidelio de Beethoven şi Carmen, precum şi piesele Orchestrei Filarmonice din Nisa. Biletele sunt disponibile cu o zi sau două înainte de orice piesă. Ruleta e mereu în mişcare la cazinoul Hotelului Art Deco pe malul apei.

Ce mai trebuie să ştim înainte de a merge în vacanţă la Nisa aflăm de la Ciprian Enea, consultat la www.besttourism.ro:

Restaurante

Butoaie cu ulei de măsline cu aromă de busuioc se înghesuie în culisele cafenelelor alineate pe trotuarele Oraşului Vechi, acestea fac parte din Patrimoniul Italian al Nisei. Chiar dacă are influenţe italiene, în bucătăria franceză domneşte încă şi delicatesele locale, favorite sunt carnea de miel provensal umplută cu rozmarin şi salata Niçoise cu măsline locale, anşoa şi vinegretă (sos preparat din oţet, untdelemn, sare şi piper). Bucură-te de gastronomia premiată pe malul mării, în faimosul Hotel Negresco, rampa de lansare pentru bucătari de top!

Plaje

Pe ţărmul Nisei, plajele se extind neîntrerupt pe 7 km din Portul Vechi la aeroportul internaţional şi sunt împărţite în plaje publice şi plaje private. Nu au nisip, toate sunt acoperite cu pietriş cu dimensiunea unei mingi de golf. Rocile sunt netede, dar pot fi periculoase pentru persoanele care nu au echilibru sau pentru cele care au picioarele sensibile. Ascunse între plajele publice sunt plaje private ale hotelurilor printre care cea de la Beau Rivage. Cele mai multe plaje publice au două secţiuni: o zonă gratuită şi o zonă unde se pot închiria şezlonguri, saltele şi umbrele de soare, poţi utiliza vestiarele şi duşurile cu apă rece. Pentru aceste servicii, vei plăti între 10 şi 12 euro pentru o jumătate de zi şi între 12 şi 20 euro pentru o zi întreagă. Nu există plaje pentru nudişti, dar topless-ul este la ordinea zilei.

Unde poţi juca golf?

Cel mai vechi club de golf de pe Rivieră este de aproximativ 16 km de la Nisa şi se numeşte Golf Bastide du Roi (cunoscut şi ca Golf Biot) deschis zilnic. Terenul este plat şi are 18 găuri. În weekend ai nevoie de rezervare şi trebuie să plăteşti taxa verde de 45 euro.


Oferte de vacanţă

Hotel Nouvel 2*
- De la 500 Euro/pers.
- Transport cu avionul
- 7 nopţi cazare cu mic dejun
- Detalii pe: www.prestige.ro

Hotel Mercure Grimaldi 3*
- De la 598 Euro/pers. pentru transport cu avionul
- 7 nopţi cazare cu mic dejun, asistenţă turistică
- Detalii pe: www.promptservice.ro

IMOPEDIA iti spune de ce Pe Coasta de Azur locuinţele sunt închiriate cu doi-trei ani în avans


18 June 2011