Chinezii vor să bată toate recordurile în ceea ce priveşte construcţiile, plănuind să depăşească Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, nu numai la înălţime ci şi în ceea ce priveşte timpul necesar ridicării turnului.

25253-tallest_buildings_main_4900e54fdc.jpgCompania chineză Broad Sustainable Building, cu sediul în Hunan, intenţionează să construiască, anul acesta, o clădire de 838 de metri, denumită Sky City, în oraşul Changsha, capitala provinciei Hunan. Arabilor le-au trebuit cinci ani să construiască Burj Khalifa, 828 metri, în prezent cea mai înaltă clădire din lume, însă chinezii vor să ridice Sky City în doar 90 de zile.

Sky City va costa 628 de milioane de dolari şi când va fi gata, va fi cea mai înaltă clădire din China şi din lume. În prezent, cea mai înaltă clădire din China este Shanghai Tower care are 632 de metri.

Broad Sustainable Building aşteaptă, în prezent, acceptul autorităţilor pentru a demara lucrările.

Cea mai înaltă clădire din Bucureşti va fi Sky Tower a austriecilor de la Raiffeisen. Aceasta va avea, când va fi gata, o înălţime maximă de 137 de metri şi 37 de etaje.

 

Sursa

13 June 2012