Un nou hotel "verde" va fi construit în Asia, la Shanghai. Acesta va face parte dintr-un proiect amplu, care va include şi spaţii comerciale, dar şi 50 de locuinţe, 55 de camere de hotel, restaurante, o sală de fitness şi spaţii destinate artei.

15153-hotel.jpgDezvoltatorii acestui proiect sunt URBN Hotels & Resorts, care a creat primul hotel "carbon neutral" din Shanghai, şi Vanke - cel mai important dezvoltator imobiliar din China, anunţă www.luxist.com.

Ţelul pe care şi l-au propus dezvoltatorii noului hotel este ca acesta să fie primul cu impact pozitiv din China. Există deja mai multe idei referitoare la modul în care companiile îşi vor transforma planul în realitate, inclusiv aceea de a evacua apă mai curată decât cea din rezerva de apă a oraşului. Modalităţile prin care noul hotel va deveni primul cu impact pozitiv din China vor fi făcute publice pe parcursul perioadei de construcţie, care va fi de 18 luni. Dezvoltatorii au precizat că speră ca acest hotel să economisească mai mult de 35% din energie, obiectiv atins deja de primul hotel construit de URBN Hotel. Compania îşi doreşte ca imobilul care se va deschide în primăvara lui 2012 să obţină recunoaşterea LEED şi China Green Star.



18 November 2010