Compania ETP Trading, controlată de omul de afaceri Răzvan Petrovici, de al cărui nume se leagă închiderea celor 14 supermarketuri Univers'all şi care deţine franciza pentru comercializarea articolelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte Celio, Etam şi Minelli, se pare că are probleme cu administratorii centrului comercial AFI Palace Cotroceni.

Proprietarii mallului au iniţiat lunea trecută, la Tribunalul Bucureşti, procedura de insolvenţă a firmei ETP Trading, iar termenul de judecată este stabilit pentru data de 30 noiembrie 2010.

Contactaţi de money.ro, reprezentanţii firmei ETP Trading au declarat că nu există o problemă a datoriilor, ci este vorba de o interpretare diferită a ambelor părţi în ceea ce priveşte contractul de închiriere. „Litigiul dintre AFI Cotroceni Park şi compania ce deţine brandurile Etam şi Celio are la bază interpretarea diferită pe care proprietarul spaţiilor comerciale o dă contractului de închiriere pentru magazinele unde se comercializează cele două branduri. Avem speranţa că litigiul cu AFI Cotroceni Park va fi rezolvat pe cale amiabilă şi că prevederile contractului de închiriere vor fi respectate de către proprietarul spaţiilor comerciale" este răspunsul ETP Trading la acţionarea în judecată de către proprietarii mall-ului.

De cealaltă parte, reprezentanţii AFI au precizat sec că „detaliile cu privire la contractele semnate cu ETP Trading nu pot fi făcute publice, acestea fiind supuse clauzei de confidenţialitate dintre părţi".

Compania lui Răvan Petrovici, are închiriate, în cadrul centrului comercial, două spaţii pentru magazinele Celio şi Etam, dar mai deţine şi alte magazine în cadrul celorlalte malluri din Bucureşti. Potrivit Ministerului de Finanţe, ETP Trading a avut în 2008 o cifră de afaceri netă de 21,2 milioane de lei, în creştere faţă vânzările înregistrată în 2007, de 14,4 milioane de lei.

 

 

 

 

 

Sursa

27 April 2010