Au terase uriașe pentru petreceri private, mobilier impresionant și decorațiuni unice, se întind pe sute de metri – tranzacționate rar, la prețuri de milioane de euro, cele mai costisitoare apartamente din București sunt dedicate unei clientele restrânse. IMOPEDIA.ro prezintă cele mai scumpe cinci apartamente listate pe portalul imobiliar, în august 2015.

37989-homepage.jpg„Amplasate de obicei la ultimele niveluri ale unor imobile de lux, apartamente de milioane de euro ale Bucureștiului au atuuri spectaculoase, inspirate din reviste sau din filme. Dedicate unui segment destul de restrâns de clienți, astfel de proprietăți nu au fost la fel de afectate de criză ca cele accesibile maselor. Pe de altă parte, vedem anual doar câteva astfel de tranzacții, pe care proprietarii arareori le doresc mediatizate”, declară Răzvan Muntean, General Manager IMOPEDIA.ro

Duplex, în Primăverii – 1,2 milioane euro

Amplasat la ultimele două niveluri ale unui imobil din anul 2004, cu șase etaje, acest apartament luminos se bucură de priveliște către parcurile Bordei și Herăstrău, dar și către oraș. Cu o suprafață utilă de 251 metri pătrați, locuința cu trei camere beneficiază de o terasă spațioasă și de un balco37984-5_primaverii.jpgn generos. Amenajată la interior cu ajutorul unui designer cu experiență, proprietatea cucerește prin diverse elemente spectaculoase – șemineul modern, covorul din piele de vacă, tablourile clasice, corpurile de iluminat incastrate în tavan, toate acestea construiesc o imagine extravagantă. Ca o notă inedită, accesul în locuință se face direct din lift. Vezi mai multe detalii aici. 

„Proprietarii au achiziționat această locuință chiar de la dezvoltator, încă din stadiul de proiect. După cum se vede, au investit într-o amenajare interioară aparte, locuința fiind sursă de inspirație pentru revistele de design interior”, menționează Alexandru Olteanu, realtor în cadrul Imoprest Invest.

Penthouse, în Băneasa – 1,2 milioane euro

De o eleganță rar întâlnită, această proprietate se află la ultimul etaj al unui imobil cu patru niveluri – construit în anul 2008, blocul face parte dintr-un complex rezidențial de lux, din pădurea Băneasa. Cu o suprafață utilă de puțin peste 300 metri pătrați, apartamentul este împărți37985-4_baneasa.jpgt în șase camere (în afară de living și dormitoare, una dintre încăperi are rol de bibliotecă).

Designul interior este gândit exclusiv de către proprietari, firi înclinate către frumos – atrași de piese clasice, aceștia au dorit un cămin cu mobilier executat manual, pe care l-au adus numai din Florența. Pe lângă mobilierul unic care impresionează orice vizitator, proprietatea este decorată cu diverse accesorii impozante: vitraliu pe tavan, arcada cu coloane, piese stil, oglinzi retro cu ramă aurie, etc. Proprietatea este oferită atât spre vânzare, cât și spre închiriere, contra sumei de 5.500 euro/lună. (Vezi mai multe detalii aici)

Penthouse, în Aviatorilor – 1,3 milioane euro

La cinci minute de mers pe jos de parcul Herăstrău, la ultimul etaj al unui imobil din anul 2006, se află acest apartament cu patru dormitoare, două terase și patru băi. Cu o suprafață construită de 910 mp și utilă de 310 mp, locuința cucerește atât prin interiorul unic, cât și datorită terasei uriașe, folosită de către proprietari pentru petreceri private. Amenajat în stil c37986-3_aviatorilor.jpglasic, apartamentul se poate vinde cu tot mobilierul, în funcție de dorința noului proprietar. De asemenea, locuința vine la pachet cu patru locuri de parcare în subteran, de unde există lift direct până la interior. Proprietatea este listată de mai mulți agenți imobiliari, atât cu prețul de 1,299 milioane euro (vezi detalii aici), cât și cu prețul de 1,3 milioane euro (vezi detalii aici). 

„Vorbim despre un bloc exclusivist, cu doar patru apartamente în imobil. Marele avantaj al locuinței de la nivelul superior este terasa impresionantă – aflată deasupra apartamentului, aceasta are o suprafață mai mare decât locuințele multora dintre noi. Interiorul acestei proprietăți a fost gândit de un arhitect italian, ținând cont, desigur, de dorințele proprietarilor. Spațiul fiind prea mare pentru familia ce îl deține, au luat decizia de a-l vinde”, explică Alexandru Olteanu, Realtor în cadrul ImoPrest Invest.

Penthouse pe două niveluri, pe Șoseaua Nordului – 1,8 milioane euro

Ultimele două niveluri (5+6) ale unui imobil de lux inaugurat în anul 2009 sunt ocupate de acest penthouse cu șase încăperi. Cu o suprafață construită de 530 mp (280 mp utili și 250 mp terase), proprietatea beneficiază de o panoramă excelentă către Parcul Herăstrău, terasele înverzite reprezentând un atu unic. Pe primul nivel al locuinței se întind livingul, bucătăria și cele patru dormitoare, în timp ce37987-2_nordului.jpg la al doilea nivel se regăsește camera dedicată hobby-urilor. Totodată, proprietatea este însoțită de două locuri de parcare în garajul subteran. (Vezi mai multe detalii aici)

„Proprietatea este oferită exclusiv pentru vânzare. În prezent, este închiriată unui expat, angajat într-o poziție de top managementul în cadrul unei companii multinaționale de renume. Este un apartament unic, luând în considerare poziționarea de excepție, vederea panoramică, suprafețele generoase, layout-ul interior, calitatea ireproșabilă a finisajelor și a confortului oferit. Oferta se adresează unui număr restrâns de clienți premium, celor care doresc o proprietate exclusivistă în cea mai frumoasă zonă din București”, precizează Ionuț Anghel,  managing partner al GoldenKey Premium Real Estate.

Duplex la ultimele niveluri, în Primăverii – 2,9 milioane euro + TVA

Ocupând ultimele două niveluri ale unui imobil cu cinci etaje, această proprietate este spectaculoasă atât prin dimensiuni, cât și prin împărțire. Locuința se întinde pe o suprafață de 400 mp, iar fiecare nivel beneficiază de câte o terasă generoasă, ambele însumând peste 200 mp. Inaugurat în urmă cu patru ani, blocul este ridicat într-o zonă ex37988-1_primaverii.jpgclusivistă, pe o stradă din cartierul Primăverii cu acces restricționat publicului. Locuința vine la pachet cu două locuri de parcare în garajul subteran, iar prețul preferențial de 2,9 milioane euro + TVA este valabil doar până la finalul lunii august. (Vezi mai multe detalii aici)

Spectaculoasul apartament nu impresionează doar datorită zonei și priveliștii, ci și datorită finisajelor și a mobilierului. Proprietarii au apelat la serviciile unui designer cu experiență, pentru a crea o atmosferă de cămin primitor, fără a eclipsa totuși detaliile impresionante. Spațiul locuibil propriu-zis este la primul nivel – zona de living, biroul, cele trei dormitoare (dotate cu dressing și propria baie), bucătăria și două băi, în timp ce la nivelul superior este zona dedicată hobby-urilor – sala de fitness și foișorul.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

20 august 2015