Deși majoritatea castelelor scoase la vânzare în întreaga Europă depășesc pragul de un milion de euro, se găsesc și castele, ce-i drept mai mici, care nu trec de această sumă. Money.ro îți prezintă câteva exemple din Franța, Cehia și Ungaria, potrivit anunturilor de pe site-urile specializate francehousehunt.com și castles.glo-con.com.Pec - Cehia 630.000 de euro.

Proprietarii unui castel parțial renovat din Republica Cehă, situat în regiunea Liberec și în orașul Pec cer pentru proprietatea care mai are și un teren de tenis, nici mai mult nici mai puțin de 630.000 de euro. În trecut, funcția imobilului a fost cea de orfelinat și dispune de 23 de camere și 10 băi. În majoritatea camerelor se mai păstrează parchetul original. Castelul este conectat la sistemul de canalizare municipal, are electricitate, dar nu și gaz.


Boemia Centrală, Cehia - 680.000 de euro

Situat la 30 de kilometri de Praga și menționat pentru prima dată în secolul al XI-lea, castelul a fost la început o fortăreață, cu timpul a fost transformat în casă parohială, iar mai apoi a devenit casă de vânătoare. În plus, proprietatea este înconjurată de ziduri și mai are și câteva anexe auxiliare, una dintre le putând fi transformată într-o pensiune cu restaurant. De asemenea, imobilul are și o pivniță de vinuri care poate fi transformată într-o bodegă.

Riberac, Franța - 720.000 de euro

Situat în regiunea Aquitaine, în apropiere de centrul orașului Ribérac, castelul este renovat complet și este închis de un parc cu o suprafață de 2.500 mp. Cele patru dormitoare sunt mobilate, iar bucătăria și cele trei băi echipate. De asemnea, mai sunt și două garaje, iar încălzirea castelului se face prin centrală proprie.

Charente, Franța - 722.000 de euro

Situat la trei minute de mers pe jos de centrul orașului Confolens, acest castel construit în perioada secolelor XV și XVII se află pe un teren de 1,4 hectares. În plus, proprietatea are și o piscină, spații auxiliare pentru cai și încă o căsuță situată pe marginea râului care traversează terenul. Parcul este înconjurat în totalitate de ziduri și mai are o livadă cu meri, pruni, cireși, piersici și căpșuni sălbatici. Castelul are sistem de încălzire cu centrală pe gaz.

 






Sursa

23 August 2010