CB Richard Ellis Group (CBRE), unul dintre cei mai mari brokeri de proprietati imobiliare din lume, a ajuns la o intelegere definitiva cu ING Group NV Olanda privind achizitia celei mai mari parti din divizia de real estate investment management a grupului olandez.

16474-bani-euro1.jpgTranzactia se va incheia la suma de 0,94 miliarde de euro, cumparatorul urmand sa preia toate operatiunile ING Real Estate Investment Management (ING REIM) din Europa si Asia, precum si operatiunile Clarion Real Estate Securities. Tranzactia va fi finalizata in a doua parte a anului curent.

La 31 decembrie 2010, activele aflate in portofoliul de management al ING REIM insumau aproximativ 59,8 miliarde de dolari, din care 29,5 miliarde de dolari in Europa, 5,1 miliarde de dolari in Asia, 19,4 miliarde de dolari in valori mobiliare cotate si alte 5,8 miliarde de dolari in fondul global de investitii.

Cu peste 600 de specialisti in cele 13 birouri, din 16 tari europene, ING REIM Europe este a doua companie, ca marime, specializata in investment management imobiliar din Europa.


Sursa

16 February 2011