O destinaţie apropiată, cu serviciu foarte bune şi preţuri accesibile. Aşa descriu pe scurt reprezentanţii agenţiilor de turism litoralul bulgăresc. Dacă vă tentează o vacanţă la marea bulgarilor ar fi bine să începeţi să căutaţi oferte, mulţi turişti au început deja să facă acest lucru.

Sursa: imopedia.roPentru 1 Mai angajaţii din agenţiile de turism propunem românilor staţiunile bulgăreşti de la malul Mării Negre, situate mai aproape de ţară: Balchik, Constantin şi Elena, Nessebar.

Balcic este un oraş mic şi liniştit, situat pe culmile dealurilor mici, cu străzi înguste, pavate care coboară spre apele limpezi ale Mării Negre. Punctul central al vizitelor este castelul Regina Maria, unde turiştii pot vizita capela ortodoxă, Grădina botanică şi vilele în stil maur. Farmecul locului este dat de un parc cu multe terase, benzi şi poteci, case de vară cu vedere spre mare şi un tron sub un vechi copac, unde Reginei Maria îi plăcea să stea ca să admire apusul. Oraşul te atrage cu atmosfera sa veche, păstrată de secole.

„Tarifele de 1 Mai pentru Balchik pornesc de la 48 Euro/pers./pachet pentru două nopţi cazare la Hotel Lotos 3*cu demipensiune" spune Marius Meruţă, coordonator PR Transilvania Travel.

Lângă Balchik, te poţi răsfăţa la spa în localitatea Touzlata, situată la 4 km est de oraş, foarte cunoscută pentru proprietăţile sale curative. Un centru de spa a fost construit aici lângă două lacuri care emană hidrogen sulfurat negru, benefic pentru orice tip de probleme de sănătate.

Nisipurile de Aur

În Nisipurile de Aur preţurile pornesc de la 58 Euro/pers. pentru 2 nopţi cazare cu all inlusive la Hotel Kristal 4*. Pentru staţiunea Sunny Beach, tarifele pornesc de la 87 Euro/pers. pentru 2 nopţi cazare cu all inclusive la Hotel Grifid Arabella 4*.

„Nisipurile de Aur este cea mai mare staţiune de pe coasta Mării Negre de Nord, cu dealuri bogat împădurite, plaje alb-aurii şi mare albastră limpede. Te poţi răsfăţa în voie pe cei 3,5 km de plajă. Water-park-ul Aquapolis oferă experienţe incitante pe toboganul de mare viteză Kamikaze, potrivit pentru cei care vor să se bucure de senzaţii extreme. Pornesc de pe o platformă cu o înălţime de 18 metri, cu o viteză maximă de 60 km /h" Teodor Călimănescu, manager Europa Travel.

Poţi să combini vacanţa în Bulgaria cu într-o excursie în Turcia dacă ai paşaportul la tine sau poţi încerca croazierele cu barca şi toate sporturile acvatice care îţi vin în minte, în timp ce copii se joacă la cluburile special concepute pentru ei.

Constantin şi Elena

„Cei care aleg staţiunea Constantin şi Elena vor plăti de la 28 Euro/pers./noapte cu all inclusive la Hotel Aqua Azur 4*. Popularitatea staţiunii se datorează combinaţiei unice de aer curat de munte, izvoare minerale şi mare. Oferă numeroase complexe balneologice, piscine în aer liber cu apă minerală caldă renumită pentru proprietăţile curative" explică Marius Meruţă, coordonator PR Transilvania Travel.

Numele provine de la mănăstirea din apropiere "Sf. Constantin şi Elena", care a fost construită la începutul secolului al XVIII-lea. Este o biserică mică, aflată jumătate sub pământ, unde poţi asista la slujbe în fiecare zi. Serile la mehane sunt de neuitat. Aici guşti supa„tarator" (se prepară din iaurt alb, castravete ras, alune şi mărar) şi fructele coapte (mere, prunele, zmeură şi mure) sau căpşunile cu zahăr. De la masă nu lipsesc plăcintele şi gogoşile bulgăreşti.

Nessebar

Pentru Nessebar, tarifele pornesc de la 91 Euro/pers./pachet pentru 3 nopţi cazare cu all inclusive la Hotel Sol Nessebar Bay&Mare 4*. Nessebarul îşi întâmpină turiştii în sud-estul a Bulgariei cu briza mediteraneană şi cu 2-3 grade în plus. Temperaturile sunt simţitor mai mari decât pe coasta de nord a Mării Negre. Este considerat un oraş muzeu unic datorită istoriei sale şi arhitecturii. Are o vârstă impresionantă de peste trei mii de ani şi arhitectura sa depăşeşte imaginaţia.

Aici plajele aurii de pe coasta Mării Negre sunt separate de mici dune de nisip de oraş, apa mării se încălzeşte până la 25 de grade, în timp ce peisajul unic, cu dealuri de nisip, stânci albe şi vegetaţie luxuriantă îţi încântă privirea. Se spune că plajele din Nessebar au cel mai fin nisip al mării dintre plajele de la Marea Neagră şi sunt de-a dreptul norocoase pentru că se bucură de un sezon estival prelungit.

„Turiştii pot profita şi de reducerile early booking pentru vară. Astfel, pentru Balchik, tarifele pornesc de la 10 Euro/pers./noapte, cazare cu mic dejun în perioadele 5 mai - 20 iunie şi 11 septembrie -10 octombrie. Pachetele turistice pentru acest hotel au reduceri de 15 %, pentru rezervările efectuate şi achitate integral până la 30 aprilie şi 10 % reducere, pentru rezervările efectuate şi achitate integral până la 31 mai" a declarat pentru imopedia.ro Marius Meruţă.

Există şi oferte speciale plăteşti cinci nopţi şi stai şapte, plăteşti şapte nopţi şi stai zece, sau achiţi 10 nopţi şi petreci 14, pentru sejururile din perioadele: 5 mai - 4 iunie şi 11 septembrie - 10 octombrie. Ofertele speciale se pot combina cu cele de Early Booking.

În Nessebar, la Hotel Nessebar Bay 4*, tarifele pornesc de la 32 Euro/pers./noapte cu all inclusive. pentru perioadele 1 mai -31 mai şi 23 septembrie - 31 octombrie. Pentru rezervările efectuate şi achitate integral până la finalul lunii aprilie se oferă reducere 10%.

Duni

Şi staţiunea Duni din Bulgaria (aflată la12 km nord de Primorsko şi la 6 km sud de Sozopol) este pregătită să-şi întâmpine petrecăreţii de 1 Mai.

Preţurile pornesc de la 48 Euro/pers./zi, cazare cu all inclusive. Condiţia este ca turiştii să se cazeze minimum trei nopţi. Cele mai frumoase întinderi de nisip sunt sunt Alepou Beach şi Arkoutino Beach. Marsh folosit la un lac lagună declarat rezervaţie naturală. La sud de Duni se poate vedea Insula St Thomas (cunoscută sub numele de Insula Şerpilor), situată la doar aproximativ 300 de metri distanţă de coastă. Este nelocuită în prezent, dar a folosită de eleni în trecut" afirmă Cristina Molfea, director departament extern Christian Tour.

Staţiunea dispune de grădiniţă proprie şi de multe locuri de joacă special amenajate pentru a-i menţine pe cei mici distraţi. Marea este calmă, cu intrare lină, fiind protejată de vânt şi ideală pentru copii care sunt în siguranţă. Poţi vizita Muzeul Naturii şi Ştiinţei Burgas - o colecţie de insecte, reptile, peşti şi plante. Grădina Mării din Bourgas este un parc situat pe un deal presărat cu flori, copaci, sculpturi o mică grădină zoologică şi un teatru în aer liber.

Află şi cum arată piaţa imobiliară de pe litoralul bulgăresc.

17 April 2011