Eleganta locuinta din New York unde fostul director al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, si-a petrecut, in vara anului trecut, perioada de detentie la domiciliu si-a gasit un cumparator.

26821-casa-lui-dsk-cumparata-de-un-rus-misterios-a981.jpgPotrivit New York Times, un misterios om de afaceri din Rusia ar fi achizitionat casa cu 10,5 milioane de dolari, adica peste 8 milioane de euro. Cumparatorul a aflat despre respectiva vila din afacerea Sofitel in care a fost implicat predecesorul lui Christine Lagarde.

Imobilul a fost scos la vanzare in septembrie 2011 de catre proprietarul sau, un vanzator de bunuri. Cu o suprafata de 639 metri patrati si situat in cartierul TriBeCa, la sud de Manhattan, locuinta nu a atras privirile investitorilor. Poate pentru ca pretul initial a fost de 13,9 milioane de dolari.

Pentru a ocupa aceasta casa cu trei etaje si dotata, printre altele, cu patru camere mari, jacuzzi, o sala de cinema si alta de fitness, Anne Sinclair, sotia lui DSK, a platit o chirie lunara de 50.000 de dolari. Si astfel, cladirea a putut fi vazuta de o lume intreaga din reportajele televizate consacrate cazului Sofitel, in care DSK a fost acuzat de presupusa agresiune sexuala.

Sursa

16 October 2012