Cu bonusuri de sute de milioane de dolari, înainte de criză, fostul CEO Lehman Brothers își permitea să întrețină o viață luxoasă, deținând proprietăți spectaculoase. Învinuit pentru colapsul financiar global, Richard „Dick” Fuld a fost obligat să iasă din peisajul de pe Wall Street și să renunțe la unele dintre proprietățile extravagante. Domeniul său din stațiunea montană Sun Valley va fi scos la licitație, în mai puțin de o lună.  

37791-2.jpgMoșia din Idaho a fostului CEO Lehman Brothers, Richard Fuld, va fi scoasă la licitație, pe 19 august. Proprietatea de peste 28 de hectare se află în stațiunea montană Sun Valley, cunoscută cu precădere în rândul amatorilor de sporturi de iarnă. O parte din terenul moșiei este deja parcelat în nouă loturi, pentru care există permis de construcție (și deci pot fi de îndată ridicate noi clădiri), iar o latură de 640 metri a proprietății este de-a lungul râului. O altă încântare de care se va bucura viitorul proprietar o reprezintă cele câteva iazuri naturale și artificiale private care aparțin domeniului. Potrivit specialiștilor imobiliari, prețul de tranzacționare va fi între 30 și 50 de milioane de dolari.

Denumită „Big Wood River Estate”, moșia este amplasată chiar la poalele Muntelui Bald și deține trei clădiri rezidențiale separate – căminul principal, o casă pentru oaspeți și o locuință pentru angajați. Toate cele trei clădiri au fost concepute de arhitectul Alan Wanzenberg, cel care le-a gândit locuințele unor vedete precum Mick Jagger sau Richard Gere.

  • Căminul principal are cinci dormitoare cu podele din lemn masiv de castan american și blaturi din marmură. Livingul și diningul au plafoane din scândură de cedru, în timp ce bucătăria are blaturi de granit, mobilier din lemn de anin, plăci ceramice englezești și numeroase alte accesorii de renume
  • Casa de oaspeți are trei dormitoare și trei băi, precum și o cameră pentru saună. De asemenea, veranda acestei clădiri se întinde pe toate laturile, construcția fiind prevăzută cu un garaj pentru două mașini
  • Locuința pentru angajați are trei dormitoare și două băi

Richard „Dick” Fuld este unul dintre cei 25 de oameni învinuiți pentru recenta criză financiară. În vârstă de 69 de ani, bancherul a devenit faimos pe plan internațional datorită funcției de președinte și CEO a Lehman Brothers, poziție pe care a ocupat-o din 1994 și până la falimentul gigantului financiar, în 2008. Cunoscut pe Wall Street sub porecla de „Gorila”, datorită competitivității sale exacerbate, Fuld a condus Lehman în businessul creditelor ipotecare acordate persoanelor cu istoric nefavorabil, susținând companiile care acordau împrumuturi aproape oricăror clienți. Lehman Brothers a transformat aceste împrumuturi în obligațiuni, oferind mai departe investitorilor portofolii de miliarde de dolari, care ulterior s-au tranformat în credite toxice. Înainte de prăbușirea întregului imperiu, poziția de maestru păpușar pe scena financiară i-a adus lui Fuld prime în valoare de peste 500 milioane dolari.

VEZI ȘI ALTE PROPRIETĂȚI SPECTACULOASE:

 

 

23 iulie 2015