Noi lucrări de construcţii, în Capitală. Primarul Oprescu anunţă că va investi 8,7 milioane lei în lucrări de reabilitare şi modernizare a Căii Victoriei, unul dintre simbolurile bucureştene. Până la sfârşitul verii, vom vedea piste de biciclişti, dar şi alte mici schimbări, spun autorităţile.

33041-cv_existent.jpgPrimăria Municipiului Bucureşti anunţă că, de la sfârşitul lunii februarie, vor începe lucrările de reabilitare şi modernizare a Căii Victoriei, pe segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi Calea Griviţei.

VEZI CUM E LA ALȚII Oraşul plutitor: un proiect de 10 miliarde de dolari

Conform proiectului, bicicliştii din Capitală vor putea utiliza piste speciale, delimitate de benzile de circulaţie prin borduri înalte de 10 centimetri, în timp ce trotuarele vor fi delimitate prin bolarzi. Ulterior, traficul rutier se va desfăşura pe două benzi de circulaţie cu sens unic, iar în preajma intersecţiilor se va crea o a treia bandă de încadrare pentru virajul la stânga sau la dreapta.

Investiţia de aproape 2 milioane euro va mai include modernizarea reţelei de iluminat public, refacerea spaţiilor verzi şi a mobilierului urban, precizează reprezentanţii PMB.

„Odată cu deschiderea bulevardului Buzeşti-Berzei-Uranus, care este alternativa la Calea Victoriei şi b-dul Lascăr Catargiu, deoarece preia o parte importantă dintre maşinile care traversează oraşul de la Nord la Sud, este posibilă extinderea trotuarelor de pe Calea Victoriei, pentru a readuce acest bulevard la ceea ce reprezenta el, de fapt: zona de promenadă a Centrului Bucureştiului. Lucrările de modernizare vor viza şi amenajarea pistelor pentru biciclişti. Spaţiul necesar acestor lucrări va fi obţinut prin renunţarea la o bandă şi jumătate din carosabil”, declară Sorin Oprescu, Primarul General al Bucureştiului.

Lucrările se vor desfăşura între 24 februarie şi 1 august 2014, timp în care traficul rutier va fi restricţionat, iar circulaţia se va desfăşura pe două benzi. 

 

AFLĂ Cum arată Bucureştiul, văzut prin ochii unui arhitect american?

 

 

12 February 2014