Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat presei, vineri, la Târgu Mureş, că începând cu 1 iunie pentru Programul ''Casa Verde'' va fi alocată suma de 100 de milioane de lei.

18471-laszlo-borbely_01_0f2f3927e9.jpg''100 de milioane de lei vor fi alocaţi de la 1 iunie pentru Programul 'Casa Verde'. Am consumat cele 110 milioane de lei care au fost. Acest lucru înseamnă peste 18.000 de case unde vor fi introduse acele centrale termice bazate pe energii regenerabile. Sistemul nu s-a schimbat: 6.000 de lei pentru panouri solare sau biomasă şi 8.000 de lei pentru acele pompe de căldură. E un program de succes după părerea mea. Deja la peste 3.600 de cetăţeni am şi plătit de fapt investiţia. Şi apelăm la toţi cei care consideră că pot să plătească mai puţin la încălzire şi la apă caldă să folosească această pârghie'', a spus Borbely.

Acesta a precizat că după data de 1 iunie doritorii se pot prezenta la agenţiile judeţene pentru protecţia mediului.

În privinţa programului pentru construirea pistelor de biciclete, pentru care se derulează de asemenea fonduri foarte mari, Borbely a spus că ghidul solicitantului va apărea în cel mult două săptămâni în Monitorul Oficial.

''Este un program care mi-e foarte drag şi sper să avem cât mai mulţi candidaţi. Avem 50 de milioane de lei, dar putem să suplimentăm. E important pentru că nu e foarte mare efort, nu cu mulţi bani poţi să facă piste pentru biciclişti'', a mai spus Laszlo Borbely.


Sursa

23 May 2011