Garsoniere, apartamente şi vile vândute în cele patru zile ale Târgului Naţional Imobiliar. Vizitatorii care s-au decis să rezerve o locuinţă s-au uitat cu precădere spre garsoniere şi apartamente cu două camere. Cei mai mulţi dintre clienţi se bazează pe banii băncilor, spun expozanţii.

18712-dsc_1222.jpgZona de Sud a venit cu cele mai tentante oferte

Locuinţele din sudul Capitalei i-au atras pe bucureştenii veniţi în weekend la târgul imobiliar de la Palatul Parlamentului. Preţurile mici cerute pentru o zonă bine cotată i-au convins pe mulţi să se înscrie pe listele de vizionări şi rezervări. La standul celor de la Sud Rezidenţial, şase bucureşteni şi-au rezervat garsoniere. Este vorba despre tineri şi numai doi dintre ei au avut banii cash, restul vor apela la ajutorul băncilor. Şi tot la târg reprezentanţii agentiei imobiliare au vândut două garsoniere care la cererea cumpărătorului au fost transformate într-un apartament cu trei camere cu o suprafaţă de 80 mp.

Compania a vândut în cadrul târgului şi una dintre ofertele atracţie: vila de 46.000 euro, cu teren de 300 mp. Aceasta a fost cumpărată cu banii jos. În afară de clienţii hotărâţi, la stand au mai lăsat contacte 200 de persoane interesate de o achiziţie imobiliară.

O altă vilă din Sud a fost rezervată de la standul unei alte agentii imobiliare, tot de un client care a anunţat că are banii cash. De data asta este vorba de un preţ ceva mai mare - 90.000 euro. Compania a mai rezervat în cadrul târgului trei apartamente, dar pentru două dintre ele clienţii aşteaptă programul Prima Casă 4. Un singur apartament de două camere, care costă 52.000 euro, ar trebui să fie achitat de client zilele acestea.

Cel mai mic interes s-a simţit pentru proiectele inovative

Conceptul de garsonieră dinamică, lansată la standul Impact, a atras în jur de 200 de vizitatori, în general tineri cu vârsta medie de 25 de ani. Doar 30 dintre aceştia şi-au lăsat însă contactele la stand.

Zona Militari a avut o căutare ceva mai mică, dezvoltatorii din zonă nu au fost foarte mulţumiţi de activitatea de la târg. Militari Residence, de exemplu, a rezervat câteva apartamente de două camere şi garsoniere cu preţuri care pornesc de la 28.900 euro şi ajung până la 60.000 euro.

Apartamentele de trei camere se vând doar dacă sunt oferte bune de preţ

Apartamentele de trei camere au avut cea mai mică trecere la vizitatorii de la această de la TNI. Printre puţinele proiecte care au avut rezervări pe acest segment a fost şi Cosmopolis, cu două astfel de exemple. Totuşi, este vorba despre trei camere care se vând la preţ de două camere, aproximativ 65.000 euro + TVA. Şi de data aceasta este vorba despre clienţi care se finanţează prin credite, dar nu neapărat Prima Casă.

Tot preţul mic a convins clienţii să rezerve trei camere şi în proiectul Metropolitan Residence, din zona Olteniţei. Acolo s-au făcut zece rezervări, iar potrivit oficialilor companiei, 60% dintre clienţi au venit să cumpere cu banii cash. Cele mai căutate apartamente au fost cele de două camere la preţul de 55.000 euro şi cele de trei camere la preţul de 67.000 euro.

Activitatea de la târg a fost deci una susţinută, comparativ cu vremurile trecute. Totuşi, rezultatele palpabile se vor simţi în cele două săptămâni de după târg, când agenţii de vânzări vor putea spune cu certitudine dacă i-au convins pe clienţi sau nu.

 

30 May 2011