La bancomatele BCR vom putea scoate bani şi alimenta cardul RATB. Banca Comercială Română a început să instaleze bancomate special echipate, care permit reîncărcarea electronică a cardurilor de transport în comun emise de Regia Autonomă de Transport Bucureşti.

"Operaţiunea de reîncărcare a cardului de transport în comun la bancomatele BCR durează 15 secunde.

Sperăm astfel să convingem cât mai mulţi oameni să folosească mai mult cardurile ca mijloc de plată universal, înlocuind astfel numerarul", a declarat Martin Skopek, vicepreşedintele de retail al BCR.

Reîncărcarea cardului de transport la ATM se va face cu orice card de debit sau credit, indiferent de banca emitentă, cu comision zero.

Până la 20 noiembrie, BCR va instala 30 de ATM-uri în zone cu trafic ridicat pentru reîncărcarea cardurilor, număr care va creşte la 40 până la finalul anului.

În 2010 vor fi funcţionale 100 asemenea bancomate special echipate, în 2011 - 200, iar în 2012 - 350, toate în Bucureşti. În viitor RATB intenţionează să înlocuiască biletele de hârtie cu aceste carduri de plată pentru transportul în comun.

Bucureştenii vor putea să-şi încarce cardurile de transport şi online, pe pagina de internet specială a RATB, prin completarea iniţială a unui formular de înregistrare pentru deschiderea unui cont, urmată de autentificare, de reîncărcarea cardului de transport şi de completarea datelor din cardul de plată Visa sau Mastercard.

Din a doua parte a anului viitor, BCR va emite carduri cobranded cu RATB, care vor putea fi utilizate pentru trei tipuri de operaţiuni: card de credit, card de transport şi card contactless pentru plăţi (card ce permite plata prin simpla trecere a cardului prin dreptul unui dispozitiv, fără a mai fi necesară autorizarea tranzacţiei).

"Numărul de tranzacţii este imens, iar beneficiile pe care industria cardurilor şi oamenii le vor avea sunt, de asemenea, imense.

Reducerea şi eliminarea numerarului şi a biletelor de hârtie, degrevarea personalului RATB, reducerea costului de infrastructură pe termen lung, deservirea mai multor nevoi ale clienţilor, precum şi respectarea obligaţiilor legale şi sociale sunt avantajele utilizarii acestor carduri", susţine managerul de ţară al Visa, Cătălin Creţu.


12 November 2009