Bancă Comercială Romană a decis ca în perioada 12-13 decembrie să închidă conturile curente inactive care aparţin persoanelor fizice. Această măsură ar trebui să sporească eficienţa cu care clienţii efectuează operaţiuni bancare, se arată într-un comunicat emis de BCR.

sursa:www.capital.roProcesul de optimizare presupune închiderea conturilor curente prin care clienţii persoane fizice nu au efectuat operaţiuni bancare în ultimele şase luni şi în care nu se regăsesc sume de bani.

Clienţii cărora li se vor închide conturile curente inactive nu vor avea de suportat nici un cost pentru această operaţiune. Potrivit BCR, nu vor fi închise conturile curente pe care clienţii le folosesc în legătură cu alte produse pe care le deţin la BCR, precum conturi cu card de debit ataşat, conturi curente ataşate produselor de economisire sau de creditare, de orice fel.

Aceste conturi curente continuă să funcţioneze ca şi până acum, pentru a asigură clienţilor accesul la produsele BCR în legătură cu care au fost deschise.

De asemnea, nu vor fi închise conturi de depozit, conturi de economii, conturi de certificate de depozit, conturi de credite - de orice fel, conturi de card - de orice fel.

 

Procesul de închidere de conturi vizează numai conturile curente.


10 December 2009