Banca Comercială Romană (BCR) are la dispoziţie un plafon de 64 milioane euro pentru acordarea de credite în cadrul programului Prima Casă 3. Plafonul a fost stabilit de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

16241-asigurare_locuinte.jpgBCR anunţă că a început să primească dosarele clienţilor care doresc să achiziţioneze o locuinţă prin programul Prima Casa 3. Un client care îşi încasează salariul la BCR sau care a avut un comportament bun la plată la un împrumut în derulare la BCR va plăti pentru un credit de 30.000 euro, acordat pe 30 ani, o rată lunară de 157 euro, la o dobândă variabilă de 4,76%.

BCR a acordat în cadrul programului Prima Casă 1 şi 2 credite care depăşesc 525 milioane euro, ceea ce înseamnă mai mult de o treime din totalul împrumuturilor acordate de bănci în cadrul acestui program guvernamental.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a repartizat celor 21 de bănci participante la Prima Casa plafoanele de garanţii pentru creditele care urmează să fie acordate anul acesta prin programul guvernamental. BRD, a doua bancă după active, a primit un plafon de 32 mil. euro, în timp ce Raiffeisen a primit al treilea cel mai mare plafon, respectiv 25 mil. euro.

Plafoanele alocate de Fondul Naţional de Garantare au fost repartizate pe baza realizărilor anterioare şi a proiecţiilor prezentate de bănci pentru anul acesta.


31 January 2011