Fondurile destinate programului Prima Casă au fost suplimentate la sfârșitul lunii septembrie, după ce  Guvernul a aprobat realocarea sumelor destinate inițial pentru locuințele ANL. După doar două săptămâni, cea mai mare bancă din România anunță că a epuizat plafonul suplimentar, în valoare de aproape 31 milioane euro.

35374-bcr_plafon.jpgBanca Comercială Romană (BCR) a epuizat, în circa două săptămani, plafonul obtinut în cadrul programului Prima Casă prin realocarea sumelor neutilizate destinate achizițiilor de locuințe construite de ANL. Instituția a acordat circa 1.000 noi credite Prima Casă, în valoare de aproximativ 136 milioane lei.

BCR a solicitat Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) suplimentarea plafonului de garantare aferent programului Prima Casă 6.

„Evoluția vânzărilor de credite ipotecare a aratat o creștere a creditului ipotecar standard, ce a egalat vânzările prin programul Prima Casă, însă, ca de obicei la finalul plafonului alocat Progamului, evoluțiile recente indică vânzări mai puternice pe Prima Casă”, precizează reprezentanții băncii, în cel mai recent comunicat de presă.

Aproximativ 4.700 români au contractat un credit de la BCR, în cadrul celei de-a șasea ediții a programului guvernamental. De la lansarea Prima Casă și până în prezent, banca a acordat circa 36.000 de credite, în valoare de peste 6 miliarde lei.

În prezent, BCR a conceput soluții de finanțare alternative pentru cei interesați de achiziția unei locuințe. De asemenea, banca derulează campania „Soluții de creditare pentru fiecare“ ce aduce clienților care își primesc salariul/pensia în cont la BCR o ofertă specială: comision de analiză zero pentru creditele de investiții imobiliare.

„Creditul Casa Mea reprezintă o soluție de finanțare pentru cei care își achiziționează o locuință, pentru cei care doresc să aducă îmbunătățiri locuinței pe care o dețin, cât și pentru cei care vor să-și schimbe locuința. Dobânda este de numai 5,25%/an, fixă până la 5 ani, pentru toți clienții care vin cu salariul la BCR”, încheie reprezentanții instituției.

CITEȘTE ȘI:

 

9 octombrie 2014