Banca Comercială Română a aliniat comisionul de rambursare anticipată pentru creditele negarantate nou acordate, de tip Divers, Motor si Practic. De asemenea, banca va elimina comisionul de rambursare anticipată pentru creditele negarantate cu dobândă variabilă.

sursa foto:bloombiz.roBCR va implementa un comision de rambursare anticipată de 1% din suma rambursată în avans, respectiv 0.5%, dacă rambursarea anticipată are loc în ultimul an al contractului de credit, dar nu mai puţin de 65 lei, pentru creditele negarantate cu dobânda fixă.

Potrivit unei Directive europene, consumatorul are dreptul să achite în orice moment, parţial sau total, datoriile faţă de bancă. Totodată, creditorul este îndreptăţit să solicite o compensaţie pentru costurile legate direct de rambursarea anticipată a creditului, cu condiţia ca rambursarea anticipată să intervină într-o perioadă în care rata dobânzii aferente creditului este fixă.

În situaţia în care, pentru creditele negarantate cu dobandă fixă, diferenţa dintre rata dobânzii iniţiale şi rata dobânzii la care banca poate acorda credite la momentul la care intervine rambursarea anticipată depăşeşte nivelul stabilit iniţial pentru comisionul de plată anticipată, banca îşi rezervă dreptul de a ajusta nivelul acestui comision.

Noul comision se aplică numai creditelor negarantate nou acordate şi nu are impact asupra creditelor negarantate aflate în sold. Pentru acestea din urmă, la rambursarea anticipată se va percepe comisionul de rambursare anticipată stipulat în contractul de credit iniţial semnat de client.

 


27 April 2010