Bank of America Corp., cel mai mare creditor din Statele Unite, a avut pierderi de 5,2 miliarde dolari în al patrulea trimestru din 2009, după rambursarea ajutoarelor de stat şi pe fondul pierderilor din creditele neperformante, notează Bloomberg.

sursa: www.whereistheoutrage.netPierderile din al patrulea trimestru s-au adâncit la 5,2 miliarde euro, sau 60 cenţi/acţiune, incluzând costurile rambursării ajutoarelor de stat, de la 2,4 miliarde dolari, sau 48 cenţi/acţiune, în aceeaşi perioadă a anului trecut. Analiştii estimau, în medie, pierderi de 52 cenţi/acţiune, potrivit unui sondaj Bloomberg. 

Excluzând costurile ieşirii din programul de susţinere a sistemului bancar iniţiat de guvernul american, pierderea a fost de 194 milioane dolari.
"Condiţiile economice rămân fragile şi ne aşteptăm ca nivelul ridicat al şomajului să continue şi să atragă o scădere constantă a cheltuielilor de consum şi o încetinire a creşterii. Suntem încurajaţi de semnele ameliorării economiei, precum stabilizarea costurilor de creditare ", a declarat directorul executiv, Brian Moynihan.

Divizia de carduri a avut o pierdere de 1 miliard euro, la fel ca în trimestrul precedent, în timp ce divizia de credite ipotecare şi de asigurări a pierdut 993 milioane dolari, faţă de 1,6 miliarde dolari în al treilea trimestru.

Compania a rambursat în decembrie ajutoare de stat în valoare de 45 miliarde dolari. În anul 2009, Bank of America a înregistrat pierderi totale de 2,2 miliarde dolari, sau 29 cenţi/acţiune diluată, faţă de un profit de 4 miliarde dolari, sau 54 cenţi/acţiune, în 2008.

 

21 January 2010