În noaptea de luni, 7 iunie, ora 24:00, până marţi, 8 iunie, la ora 8:00 posesorii de carduri BCR nu vor putea retage bani de la bancomatele (ATM-urilor) băncii. În schimb, cardurile BCR vor putea fi folosite la bancomatele şi POS-urile altor bănci în această perioadă.

De asemenea, timp de 90 de minunte, luni ora 24.00 până marţi ora 01.30, vor fi oprite şi tranzacţiile la aparate pentru plata cu cardul la comercianţi (POS).

Operaţiunile prin canale alternative nu vor fi afectate de această întrerupere, informează banca printr-un comunicat.

BCR vrea să îmbunătăţească serviciile şi să crească gradul de securitate al tranzacţiilor efectuate la bancomatele sale. Clienţii vor fi mai bine informaţi prin intermediul ecranelor ATM-urilor despre măsurile de protecţie împotriva fraudării cardurilor.

"Prin aceste lucrări vom creşte gradul de securitate al tranzacţiilor efectuate de toţi posesorii de carduri la ATM-urile BCR şi vom eficientiza timpul necesar clienţilor pentru fiecare operaţiune efectuată în reţeaua băncii", a declarat Igor Zganjer, directorul exectiv al Direcţiei Carduri BCR.

La retragerea de numerar din ATM, returnarea cardului bancar se va efectua înaintea eliberării sumei solicitate de către client. Prin operaţiunea de retragere rapidă se vor elibera 50 lei faţă de 10 lei în prezent.


3 June 2010