Aproape 2.200 de case şi terenuri, dar şi spaţii co­mer­ciale sau fabrici se află în prezent la vânzare pe site-uri­le celor mai mari zece bănci locale, numărul anun­ţu­ri­lor publicate fiind mai mult decât dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când băncile aveau mai puţin de o mie de imobile executate silit.

20049-2-blocuri-md.jpgBancherii au ţinut până acum de preţ, dar încep să ce­de­ze pe măsură ce stocul de imobile executate silit creş­te şi cererea nu dă semne de revenire. Executorii bancari spun că un bun executat silit se vinde în medie după trei-cinci licitaţii şi după ce banca renunţă la preţul minim iniţial.

"Am observat o creştere a numărului de persoane interesate de bunuri executate silit, mai ales acolo unde anunţurile au început să fie publicate şi în publicaţii regionale", comentează un executor bancar.

Numărul bunurilor recuperate de la clienţii rău-plat­nici continuă să crească exponenţial deoarece odată cu anunţurile noi, sunt reluate şi multe din licitaţiile din lu­nile anterioare. O dovadă în acest sens este preţul re­dus cu 75% faţă de evaluarea iniţială pentru majoritatea imobilelor scoase la vânzare.


Sursa

28 July 2011