Banca Transilvania va finaliza, până luni, 28 iunie, implementarea noilor reglementări privind creditarea, în conformitate cu Ordonanţa de urgenţă care transpune Directiva Europeană 48/2008 privind contractele de credit pentru consumatori.

sursa foto:http://upload.wikimedia.orgBanca a anunţat că în prezent are toate aprobările interne privind această aliniere la noile cerinţe şi a implementat programul informatic necesar generării automate a contractelor. În plus, banca este în curs de modificare a contractelor de credit aferente, aşa încât acestea să respecte toate cerinţele noi.

"Deşi timpul de implementare a fost destul de scurt, de numai zece zile, la Banca Transilvania am parcurs toate etapele necesare de până acum. Avem dosare de credit în analiză, iar acestea vor fi operaţionale odată cu finalizarea implementării noilor proceduri", declară Gabriela Nistor, Director Executiv Retail Banking în cadrul Băncii Transilvania citat de NewsIn.

Reglementările europene privind contractele de credit pentru consumatori au fost transpuse într-o ordonanţă de urgenţă, adoptată de executiv la data de 9 iunie, act normativ care a intrat în vigoare la 21 iunie.

 


25 June 2010