Apartamentele in blocuri noi se vand instantaneu
Capital - 05.10.2006
 

Apartamentele in blocuri noi se vand instantaneu Complexurile rezidentiale mari de apartamente fac legea pe piata imobiliara a Capitalei Apartamentele noi, bine situate se vand ca painea calda. Vanzarile au intrecut asteptarile investitorilor, atat ca volum, cat si ca rapiditate.

In tarile din vestul Europei, un proiect de peste 300 de unitati se comercializeaza in cel putin doi ani dupa ce a fost lansata campania publicitara. In Romania, piata bucuresteana a demonstrat ca sunt suficiente cateva luni pentru a completa un intreg complex rezidential!

Un singur proiect aduce astazi vanzari cat toata piata din ultimii ani. Campioane necontestate sunt Central Park (454 apartamente) si Quadra Place (343 apartamente), care au fost ocupate in proportie de peste 90% in mai putin de un an de la lansarea lor pe piata. si aceasta, in conditiile in care cele doua ansambluri de blocuri vor fi date in folosinta abia anul viitor.
De ce au avut un asa mare succes, in ciuda ofertei mari de pe piata? Pentru ca sunt amplasate aproape de centrul Capitalei, unul in zona Politehnicii si celalalt in zona stefan cel Mare. Recordul de timp l-a adjudecat Quadra Place, iar Central Park, pe cel al numarului de unitati vandute. Quadra Place s-a vandut la numai cinci luni de la inceperea lucrarilor de constructie si la doua luni de la anuntarea proiectului. “Nici un alt proiect de pe piata nu s-a vandut atat de repede. Oferta este foarte avantajoasa: apartamente noi, la preturi accesibile, situate intr-o zona in plina dezvoltare”, explica Ionut Bordei, partener la Eurisko, consultant exclusiv al proiectului. Preturile au variat intre 46.000 de euro, pentru cea mai mica garsoniera, si circa 150.000 de euro, pentru apartamentele mari.

“Quadra Place este exemplul care demonstreaza ca proiectele pentru clasa medie se vand cel mai repede anul acesta. Rapida absorbtie pentru acest tip de complex confirma previziunile facute anul trecut pentru cresterea cererii venite din partea oamenilor cu venituri medii, care doresc sa-si schimbe locuinta”, spune Alina Calciu, project manager in Departamentul de Vanzari al Eurisko. Central Park, recordmanul numarului de apartamente vandute (peste 400), nu mai are disponibile decat locuinte cu suprafete foarte mari. “Avantajul proiectului este locatia centrala, dar si faptul ca va fi primul proiect livrat pe piata. Ca tendinta, as mentiona cresterea interesului pentru achizitionarea off-plan (in faza de proiect). Exista un numar mare de cereri inregistrate pentru proiecte care nu sunt oficial pe piata, dar care vor fi lansate in aceasta toamna, precum Rose Garden, My Dream Residence si Green Lake”, declara Adriana Sohodoleanu, research&PR coordonator la Colliers Romania.

Pe al treilea loc la vanzari se afla ansamblul Planorama, din care s-au adjudecat 296 de apartamente. “Apartamentele cu doua camere au fost preferate de cumparatori, la preturi cuprinse intre 51.378 si 77.380 de euro, in functie de suprafata si etaj. Acestea s-au tranzactionat cel mai rapid”, declara Karina Kraft, director de comunicare la Neocasa.

Citeste articolul integral in Capital

Maria Seda Neda
Capital
 

5 octombrie 2006