ANL incepe contractarea caselor din cartierul Brancusi
Ziua - 06.02.2006
 

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) incepe astazi, procedura de contractare a caselor din Cartierul Brancusi, situat in Sectorul 6 din Bucuresti. Cei interesati de contractare trebuie sa fie inscrisi in baza de date a agentiei si sa urmeze procedura. De asemenea, persoanele interesate trebuie sa fie declarate solvabili de catre bancile cu care ANL a incheiat conventii.

Ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, a declarat la finele anului trecut ca ANL va continua proiectul cartierului Brancusi, desi exista cereri de revendicare a terenului pe care este amplasat. Anuntat ca cel mai mare cartier de locuinte din Romania, cartierul Brancusi se afla in constructie la intersectia Bulevardului Timisoara cu strada Valea Oltului. Primele 1180 de locuinte (752 de garsoniere, 312 apartamente cu 2 camere si 116 apartamente cu 3 camere) au fost finalizate anul trecut.

Proiectul prevede constructia a peste 5.500 de locuinte, pe un teren cu o suprafata totala de aproape 64 de hectare. Cartierul din zona de vest a Capitalei nu este singurul proiect ANL in care terenul este revendicat in instanta. Lucrarile la cartierul Henri Coanda au fost sistate recent, din nou, intrucat o persoana fizica a revendicat un teren cu o suprafata de 26 de hectare in zona Voluntari, situat pe amplasamentul proiectului.

Proiectul Henri Coanda, amplu dezbatut in presa inca de la lansare, este amplasat in proportii aproximativ egale pe teritoriul localitatii Voluntari si in Sectorul 1 din Bucuresti. Din cauza cererilor de revendicare, Primaria Sectorului 1 nu a eliberat pana in prezent autorizatiile de constructie, iar proiectul are o intarziere de circa doi ani fata de calendarul stabilit initial.

C.P.
Ziua
 

6 februarie 2006