Pardoselile decorative reprezintă un înlocuitor de succes al plăcilor ceramice sau al parchetului. Folosite până nu demult aproape în exclusivitate în spații industriale și comerciale, pardoselile decorative au început să cucerească și segmentul rezidențial, datorită notei de eleganță pe care o oferă unui cămin.

37713-6.jpgPersonalizarea locuinței este una dintre principalele preocupări ale proprietarilor, în special a celor tineri, remarcă specialiștii. Inspirați de proiecte din străinătate și de sfaturile arhitecților, clienții români încep să opteze în număr din ce în ce mai mare pentru sisteme decorative de pardoseală, în detrimentul variantelor clasice (plăci ceramice, parchet sau PVC).

„Chiar dacă aceste sisteme de pardoseli sunt mai puțin cunoscute, deschiderea tinerilor arhitecți pentru depășirea convenționalului, tendința firească de maturizare a pieței susținută și de numărul crescător al proprietarilor de vile, case de vacanță, spații de agrement și relaxare care au început să se inspire din locurile pe care le vizitează în străinătate au determinat o ușoară creștere a cererii pentru aceste sisteme de acoperire a pardoselilor. Un segment care prezintă potențial de creștere rapidă este reprezentat de piața locuințelor”, declară Aurelian Pascale, Manager Divizie Flooring Sika România.

Pardoselile decorative reprezintă deocamdată o noutate pe piața locală, fiind folosite în mod special în cadrul spațiilor comerciale. Primul loc pe piața locală de pardoseli este ocupat de cele industriale (50%), urmate cele comerciale (20%) și cele pentru parcări auto (20%). Restul, de 10%, este atribuit segmentului rezidențial. Această ultimă categorie se află în continuă creștere, impulsionată de reluarea proiectelor imobiliare, specialiștii estimând că, în următorii trei ani, procentul va urca la 15%.

„Tendința românilor de a apela la pardoseli decorative este puternic influențată de sugestiile arhitecților și proiectanților locali, care mizează pe decorațiuni inovatoare și proiecte cât mai atractive. În ceea ce privește produsele propriu-zise, pentru clienții rezidențiali, recomandăm sisteme de pardoseli de bază de rășini (sintetice, epoxidice sau poliuretanice) sau care se pot aplica în locuințe în diferite combinații decorative precum Sika ComfortFloor, CompactFloor, DecoFloor, DecoFlake, DecoQuartz, Sika Balcony sau Sika EmotionFloor”, menționează Aurelian Pascale.

Dincolo de aspectul inovator și modern pe care îl oferă prin cele mai diverse combinații de culori și materiale, pardoselile decorative sunt sisteme care nu afectează mediul, bunurile și persoanele în zonele în care sunt expuse, prezintă continuitate în aplicare, duritate, rezistență la impact și chiar izolare fonică, aducând un plus de igienă și confort spațiilor interioare. În plus, în funcție de preferințele clientului și pentru un decor unic, acestea pot fi ușor îmbinate cu alte straturi, precum lemn sau piatră.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

15 July 2015