330.000 de dolari. Atât costă cea mai scumpă proprietate virtuală!

foto:luxist.comProprietăţile imobiliare virtuale devin din ce în ce mai valoroase. Recent, First Planet Company, care a creat jocul Planet Calypso, a vândut o parte din universul Entropia, contra sumei de 330.000 de dolari bani gheaţă. Potrivit www.luxist.com, este vorba despre Crystal Palace Space Station, care a fost vândută în urma unei licitaţii lui Erik Novak.


 Într-un comunicat de presă, Novak spune că acest joc i-a schimbat viaţa şi l-a ajutat chiar să-şi găsească jumătatea. Novak este convins că a luat o decizie bună, atunci când a cumpărat proprietatea virtuală. "Planet Calypso este una dintre puţinele investiţii sigure în această economie", a precizat el.

Şi are dreptate, dacă ne gândim la cazul lui Jon "NEVERDIE" Jacobs, un alt împătimit al jocurilor pe calculator, care a cumpărat în 2005 o staţiune virtuală care astăzi poartă numele de Club Neverdie. El a plătit atunci 100.000 de dolari, dar a câştigat bani frumoşi ulterior, când a deschis un club de noapte şi a început să vândă permise de vânătoare şi proprietăţi în staţiunea respectivă.


Crystal Palace este o destinaţie populară printre vânători, pe orbita planetei Calypso. Jucătorii ajung în staţia spaţială angajând un pilot virtual şi pot astfel să vâneze. Însă, de acum încolo, această staţie este una privată, iar Novak poate stabili o taxă pentru cei care vor să vâneze aici.
În universul Entropia jucătorii folosesc o monedă numită Ped. Aceasta poate fi schimbată în dolari americani, la un curs fix de 1:10. În acest univers virtual, tot ce poate fi vândut are o valoare. Preţurile pot varia în funcţie de cerere şi ofertă. Nut e costă nimic să joci, dar, dacă vrei să interacţionezi cum se cuvine cu ceilalţi, trebuie să plăteşti.

6 January 2010