Aproape 3.000 bănci mijlocii deţin astfel de împrumuri "periculoase", iar acest lucru va determina apariţia unor noi probleme pentru economia americană.

Elizabeth Warren: Vor exista falimente printre dezvoltatori şi printre băncile comunitare

sursa:curierulnational.roPână la finele acestui an, jumătate din împrumuturile cu ipotecă pentru proprietăţile comerciale din Statele Unite nu vor putea fi finanţate, fapt ce va determina apariţia unor noi probleme pentru economia americană, a afirmat Elizabeth Warren, supraveghetor al programului TARP- Troubled Asset Relief Program, într-un interviu, acordat CNBC. Oficialul a mai spus că majoritatea acestor împrumuturi sunt contractate de la băncile mijlocii.
"Instituţiile financiare mijlocii deţin majoritatea împrumuturilor cu ipotecă pentru proprietăţile comerciale", a declarat acesta, adăugând că aproape 3.000 de bănci, adică 40% din sistemul bancar, deţin astfel de împrumuri "periculoase".

Problemele vor fi depăşite abia peste 3 ani

Toate aceste împrumuturi vor avea un efect negativ asupra economiei, care se va confrunta cu probleme serioase.
Elizabeth Warren a mai spus că aceste dificultăţi vor fi depăşite abia peste 3 ani, adăugând că lucrurile nu vor reveni la normal în 2010.

Totodată, aceasta a mai explicat că aceste probleme vor avea multe efecte negative asupra economiei americane întrucât băncile, care deja au fost afectate de criza creditelor neperformante, vor fi încă o dată destabilizate, iar instituţiile de credit mijlocii, care ar trebui să finanţeze afacerile mici, nu să acorde împrumuturi pentru dezvoltarea de proiecte comerciale, aşa cum au făcut, nu vor mai putea credita întreprinderile mici.




Sursa

31 March 2010