Adio, preturi imobiliare aberante!Preturile apartamentelor vechi cu doua camere din Capitala au scazut cu circa 35% fata de ultimele sase luni, iar o locuinta poate fi achizitionata, in prezent, cu preturi de la 50.000 euro, in functie de locatie, finisajele ori strategia de vanzare a agentiilor imobiliare si dezvoltatorilor.

Potrivit datelor puse la dispozitia NewsIn de agentiile imobiliare si de dezvoltatori, un apartament cu doua camere (suprafata 50 mp), la parter intr-un bloc cu opt etaje pe strada Socului, intre Diham si Pantelimon, se vinde la un pret de 55.000 euro. In acelasi timp, agentii imobiliari sustin ca o locuinta cu doua camere, confort 2 - decomandat, cu o suprafata 38 mp, in zona Emil Racovita are un pret de vanzare de 48.000 euro.

Locuinte ieftine sunt si in zona Berceni, unde apartamentele cu doua camere se vand in general cu 65.000-70.000 euro in functie de imbunatatiri si de suprafata utila a camerelor, dar si in cartierul Titan, unde doua camere intr-un bloc la unul din bulevardele principale costa 67.000-70.000 euro.

"Proprietarii au vazut ca in ultimele luni nu au reusit sa vanda si au decis sa mai lase la pret. Unii chiar cu 25-30%, fortati de imprejurari. Exista insa si unele persoane care nu accepta scaderea preturilor si au renuntat la a mai vinde. Unii au decis sa le inchirieze si sa mai astepte pentru o eventuala crestere a preturilor", a spus pentru NewsIn, Adrian Dragomir, reprezentant al unei agentii imobiliare.

Preturile apartamentelor vechi din sectorul 3 au scazut cu 42% in 6 luni

Reprezentantii companiei de consultanta imobiliara Colliers sustin ca preturile apartamentelor vechi din sectorul trei al Capitalei au scazut cel mai mult, cu 42% in ultimele sase luni. in acelasi timp, Sectorul 1 a inregistrat o scadere a preturilor de 13% in ultimele sase luni, in sectorul 2 preturile au scazut cu 36%, iar in sectoarele 4, 5 si 6, scaderea a fost de 31%, 34%, respectiv 37%.

Potrivit celui mai recent studiu al companiei cu privire la piata imobiliara, indicele BREI-Vechi (pretul apartamentelor vechi) a inregistrat in luna ianuarie o scadere cu 3%. Cea mai mica valoare o are in continuare indicele sectorului 6, de 1.111 euro/mp, iar cea mai ridicata valoare - sectorul 1, cu putin sub 2.000 euro/mp (1.990 euro/mp).

 

Sursa

20 februarie 2009