"Va intereseaza achizitia unei locuinte?", ii intreba un tanar cu zambetul pe buze pe putinii bucuresteni care au fost duminica, intr-o zi ploioasa, la targul de locuinte de la Palatul Copiilor.

Domnisoare cu pliante, circa 40 de expozanti, dar oferte in special la marginea orasului si in afara Capitalei; asta au putut gasi bucurestenii, astfel ca putini vizitatori au plecat satisfacuti de vizita facuta la targ. In zonele Frumusani, Cernica, Popesti-Leordeni, Bragadiru sau Mogosoia sunt noile oferte ale dezvoltatorilor, care par insa a nu atrage tinerii, ci cel mult persoanele in varsta, care ar dori sa renunte la traiul agitat din interiorul orasului.

Este acelasi lucru ca acum doua luni. Toate ofertele acceptabile sunt in afara Bucurestiului. Pana la urma ne vom orienta tot catre un apartament vechi, intr-o zona cu acces la metrou, parc si supermarketuri. Cautam de vreo doua-trei luni locuinta si avem creditul aprobat prin Prima Casa", spune Raluca Constantinescu, 23 de ani, care lucreaza in turism.
"Am venit sa vad oferta, daca este ceva interesant in intervalul de pret 60.000-65.000 de euro, dar la banii acestia sunt doar locuinte in afara Bucurestiului sau in zone proaste. In zonele mai bune preturile sunt de peste 80.000 de euro. Probabil ma voi orienta catre un apartament vechi, accesibil, dar construit dupa anii '80", spune si Irina, 27 de ani, care lucreaza in domeniul avocaturii.

Mai interesati de locuintele din afara Capitalei se arata vizitatorii mai inaintati in varsta, care ar fi dispusi sa renunte la apartamentul din oras.







Sursa

10 May 2010