50.000 euro este bugetul multor familii din România, atunci când vine vorba de achiziţia unei noi locuinţe. Judecând după preţurile afişate de agenţiile imobiliare străine, aceeaşi sumă a fost bugetată şi de mulţi clienţi de imobiliare din afara graniţelor. Indiferent dacă este vorba despre Turcia sau Bulgaria, ori Franţa sau Anglia, un asemenea buget îţi poate permite să cumperi apartamente complet utilate şi mobilate, precum şi case cu privelişti care taie răsuflarea.

30488-1.jpgAgenţiile imobiliare care vând apartamente în Bulgaria abundă în oferte pentru locuinţe de 50.000 euro. Multe dintre ele sunt apartamente noi, prezentate ca fiind dotate cu finisaje de lux, situate pe malul mării sau în zone cu privelişti care taie răsuflarea. Un exemplu relevant este un ansamblu de aproximativ 100 apartamente, situat pe un deal cu o privelişte către golful Sozopol pe de o parte şi la doar 300 metri de una dintre cele mai frumoase plaje din zonă: Kavatsite. Un apartament cu două camere acolo costă 45.900 euro, fiind complet mobilat şi utilat. De la frigider şi aer condiţionat la paturi, dressing şi chiar plasele de ţânţari, totul este inclus în preţ.

Ansamblul este dedicat cu precădere clienţilor străini, care vor o locuinţă de vacanţă. Tocmai de aceea, în interiorul ansamblului se află nu numai piscine şi locuri de joacă, dar şi spaţii de entertainment pentru adulţi, precum mese de şah, terenuri de tenis, mese de biliard, restaurante şi terase. La dispoziţia proprietarilor sunt întotdeauna angajaţii ansamblului, care sunt pregătiţi să rezolve orice problemă.

30489-2.jpgPentru cei care doresc să trăiască însă printre bulgari, ca nişte bulgari, există de asemenea multe oferte de locuinţe care să se încadreze în bugetul de 50.000 euro: apartamente sau case, situate în oraşe sau zone rurale. De exemplu, o casă tradiţional bulgărească din Russe, cu patru dormitoare şi o suprafaţă de 140 mp, situată pe un teren de 2.700 mp costă 48.500 euro. Casa are un living cu şemineu, o zonă de barbeque, bucătărie de vară şi este conectată la electricitate, canalizare, telefon şi cablu TV.

30490-3-bodrum.jpgȘi în Turcia, o altă ţară bazată puternic pe turism, s-au construit multe ansambluri spectaculoase dedicate în special turiştilor, dar şi localnicilor în căutare de o casă de vacanţă. Într-un astfel de ansamblu, un apartament cu două camere se vinde în bugetul de 50.000 euro, mult sub preţul cu care acelaşi ansamblu se vindea în stadiul de proiect. Priveliştea este superbă, bucătăria este spaţioasă, există două balcoane, dintre care unul direct din dormitor. Mobila este inclusă în preţ iar dezvoltatorii spun că au dotat apartamentele cu cele mai scumpe produse: paturi, mese şi scaune, atât înauntru cât şi pe balcoane, frigider, maşină de spălat, aragaz cu cuptor, etc.

30491-4-yalikavak-apartments-bodrum.jpg

 

Pentru cei care preferă intimitatea unei case, tot în zona Bodrum, în aceeaşi categorie de preţ intră şi o construcţie proaspăt renovată, cu două camere şi privelişte către mare. Avantajul acestei case este că poziţionarea ei nu permite ridicarea vreunei alte construcții în faţa ei, obturând priveliştea. Casa este înconjurată de teren forestier şi are vedere către mare.

30492-5.jpg

 

Și în Spania există atât oferte pentru turişti, respectiv apartamente în stil hotelier, cât şi oferte pentru localnici sau cei care vor să traiască rustic. În gama de preţ de 51.000 euro intră o casă cu două dormitoare şi o baie, cu o grădină cochetă. Accesul către plajele locale este facil.

30493-6.jpg

 

În zona Guardamar, o regiune renumită pentru plajele ei, un apartament cu două camere şi două băi se vinde cu 50.000 euro. Apartamentul se află la 10 minute de mers cu maşina până la plajă.

30494-7.jpg

 


În acelaşi buget intră şi apartamente cu trei camere din Spania, în zona Costa Blanca, Pego. Apartamentul se află situat lângă un parc important din Pego. Apartamentul se vinde complet mobilat şi utilat.

30495-8.jpg

 

Chiar şi în Londra, o căsuţă cu două camere, terasă și loc de parcare, situată pe un drum privat, se vinde cu puţin peste 50.000 euro. Ansamblul în care este situată oferă sală de fitness şi piscină, bucătăria este mobilată modern, iar dormitorul are ataşate o baie şi un dressing.

30496-9.jpg

 

 

În Franţa, cu 49.500 euro poţi cumpăra o cabană pe malul lacului Dathee. Proprietatea a fost renovată pentru vânzare, are două dormitoare şi un teren adiacent de 420 mp.

30497-10.jpg

 


O altă casă tot din Franţa, în zona Fresseline, se vinde cu 49.500 euro, fiind redusă de la 77.000 euro. Proprietatea are două dormitoare şi un teren adiacent de 760 mp.

30498-11.jpg

 

 

În Dordogne, o casă tradiţională cu suprafaţă de 60 mp se vinde cu 49.000 euro. Aceasta este una dintre cele mai căutate zone de către turişti, interesaţi de numeroasele castele, lacuri şi  spaţii verzi.

 

CITEȘTE ȘI Bucureştiul de criză: prăbuşit şi apoi reconstruit de câţiva oameni simpli. Milionarii încă nu au curaj să intervină

 
 

 

27 May 2013