Bucureștenii mai au la dispoziție mai puțin de două săptămâni pentru a-și achita fără penalități taxele și impozitele datorate bugetului local, avertizează autoritățile. Până acum, Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 1 a încasat peste 9,4 milioane euro de la bucureștenii (persoane fizice) care și-au plătit obligațiile fiscale.

35067-foto_taxe.jpgPotrivit legislației în vigoare, contribuabilii care nu-și achită obligațiile fiscale până la data de 30 septembrie vor suporta penalități de întârziere de 2% din cuantumul obligațiilor principale, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare  termenului de scadență.

„Până la jumătatea lunii septembrie, peste 70% dintre contribuabilii persoane fizice din Sectorul 1 și-au achitat deja taxele și impozitele datorate bugetului local. Suma încasată de către Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 1 de la cei 121.588 contribuabili persoane fizice care și-au plătit obligațiile fiscale se ridică la 41.629.335 lei”, precizează reprezentanții Primăriei Sectorului 1 al Capitalei.

10% din impozitele achitate cu cardul (la nivel național), realizate la Primăria Sectorului 1

Pentru a reduce birocrația și a elimina cozile de la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziția contribuabililor diverse modalități moderne de plată: plata electronică prin internet banking, plata cu cardul și plata online prin ghiseul.ro.

„Cetățenii din Sectorul 1 recurg din ce în ce mai mult la modalitatea de plată cu cardul pentru a-și onora obligațiile fiscale. Potrivit unei statistici pe anul 2013, aproximativ 10% din plata cu cardul la nivel național a taxelor și impozitelor locale s-au realizat la Primăria Sectorului 1. Pentru cel mai mare număr de plăți a taxelor și impozitelor cu cardul la 1.000 de locuitori, Primăria Sectorului 1 a primit, la sfârșitul anului 2013, titlul onorific de „Primăria Viitorului” în cadrul unui eveniment organizat de Visa Europe”, subliniază autoritățile.

Plata cu cardul se poate face total sau parțial, la fel ca în cazul în care se plătește cu numerar și nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzacției. Pe lângă taxe și impozite, cetățenii își pot plăti și amenzile contravenționale, doar pe baza datelor din procesul verbal. Se acceptă la plată următoarele tipuri de card, indiferent dacă sunt carduri emise de bănci românești sau bănci străine: Carduri ce poartă marca VISA - Visa Classic Card, Visa Premier Card (Golden Card), Visa Business Card; Carduri ce poartă marca Eurocard/Mastercard - Mass Card, Gold Card, Business Card, Signia Card.

Bucureștenii din Sectorul 1 care doresc să achite cu numerar, pot face plata la una din casieriile instituției situate în: Piața Amzei nr. 13; Calea Griviței nr. 208; Str. Pajurei nr. 13; Șos. București-Ploiești nr. 9-13 (în incinta Primăriei Sectorului 1). Casieriile DGITL Sector 1 își desfășoară activitatea de lucru cu publicul luni, marți, joi și vineri între orele 8:30-16:30 și miercuri în intervalul 8:30-18:30.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

16 septembrie 2014