Polițiștii locali patrulează pe străzile Sectorului 1 pentru a identifica persoanele fără adăpost care pot fi afectate de temperaturile scăzute. Astfel, în noaptea de 3 spre 4 ianuarie 2016, Poliția Locală Sector 1 și Ambulanța București au strâns de pe străzile din această zonă administrativă 30 de persoane fără adăpost, care au fost cazate la Complexul Social Odăi. În total, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, au fost cazate în centrele sociale ale Primăriei Sectorului 1, un număr de 62 de persoane fără adăpost, dintre care 2 copii.

39026-ps1.jpgPersoanele fără adăpost din această zonă administrativă beneficiază fără restricții, în perioadele cu temperaturi scăzute, de serviciile oferite de centrele sociale administrate de Consiliul Local Sector 1. În aceste adăposturi, persoanele beneficiază de găzduire, igienă personală, hrană și îngrijire medicală de specialitate.

În plus, persoanele fără adăpost care nu realizează niciun venit și care au domiciliul în Sectorul 1 sunt luate în evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și consiliate în vederea prevenirii excluziunii sociale.

Primăria Sectorului 1 pune la dispoziția persoanelor fără adăpost două centre de servicii sociale, unul pentru adulți și unul pentru copii. Persoanele adulte sunt cazate la Complexul Social Odăi (Șos. Odăi nr. 3-5), iar copiii la Centrul de Plasament Pinocchio (Bd. Luptătorilor nr. 40). Centrul Odăi a fost proaspăt modernizat și utilat cu mobilier și saltele noi pentru ca persoanele găzduite aici să beneficieze de tot confortul unui cămin adevărat.

La momentul redactării acestui comunicat mai erau disponibile 76 de locuri la Complexul Social Odăi și 25 de locuri la Centrul de Plasament Pinocchio. 

4 January 2016