Terenuri de vanzare in Frumusani Calarasi

Cauți anunturi imobiliare de Terenuri de vanzare in Frumusani Calarasi? Vanzari terenuri in Frumusani Calarasi . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Terenuri de vanzare in Frumusani Calarasi . Vezi si in COMUNE Calarasi Pentru alte judete vezi si Giurgiu, Bucuresti, Ialomita, Constanta

LOCALIZARE

Comuna Frumuşani, din judeţul Călăraşi, se află la sud-est de Bucureşti, la o distanţă de circa 25 km de centru. Comuna este traversată de DN 4.

ISTORIC

Despre istoria comunei Frumuşani nu se cunoaşte mare lucru. Doar că zona a fost locuită încă din neolitic.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Comuna este alcătuită din şase sate: Frumuşani, Pădurişu, Postăvari, Pasărea, Orăşti şi Piţigaia, având suprafaţa totală de 7.292 hectare, dintre care 838 hectare sunt în intravilan.

Populaţia, de aproximativ 5.000 de locuitori, are la dispoziţie şase grădiniţe şi şapte şcoli.

Principalele activităţi economice din această zonă sunt agricultura, silvicultura, industria alimentară, dar şi aşa-numita economie a vântului (care, cu ajutorul anumitor instrumente, se transformă în energie electrică). O parte dintre localnici se ocupă şi cu creşterea albinelor, pe raza comunei existând aproape 700 de familii de albine.

Comuna Frumuşani are şi potenţial turistic, mai ales datorită zonei împădurite şi a lacurilor, unde eventualii investitori ar putea chiar să amenajeze bazine piscicole sau centre de prelucrare a peştelui.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Datorită apropierii de Capitală, dar şi datorită lacurilor şi pădurii, comuna Frumuşani a atras atenţia dezvoltatorilor imobiliari, care s-au mişcat foarte repede. Astfel au apărut proiecte precum Frumuşani Residence 2, care va cuprinde aproximativ 40 de apartamente cu două sau trei camere, în blocuri de patru sau şase etaje, vile individuale şi duplexuri. De asemenea, este în lucru un alt proiect care va cuprinde 10 vile, al căror preţ este de 750 euro/mp construit.