Rezidential 2 camere de vanzare in 1 Mai Bucuresti

Cauți anunturi imobiliare de Rezidential 2 camere de vanzare in 1 Mai Bucuresti? Vanzari rezidential 2 camere in 1 Mai Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Rezidential 2 camere de vanzare in 1 Mai Bucuresti . Vezi si in 1 Mai - Domenii Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita

Localizare

Cartierul 1 mai este situat foarte aproape de centrul Bucurestiului, in directia nord-est. Cartierul, care face parte din sectorul 1 (de fapt, primaria sectorului 1 se afla chiar in aceasta zona) este delimitat, in linii mari, de Piata Victoriei, Calea Grivitei (Piata Chibrit) si Soseaua Kiseleff. Cartierul cuprinde si zona Domenii. 

Istoric

Numele cartierului 1 mai vine de la Bulevardul Ion Mihalache, care se numea in trecut 1 mai.

Un punct de reper important al acestei zone este Manastirea Casin, care se gaseste in zona verde, linistita si boiereasca a Domeniilor, aproape de Arcul de triumf, cu care se intrece in inaltime, fiind unul dintre lacasele de cult inalte din Bucuresti. Asa se face ca biserica poate fi vazuta de la distanta. Manastirea Casin a fost construita in 1937 de arhitectul Patriarhiei, Ionescu-Berechet si imbina stilul muntenesc brancovenesc (cu coloane la intrare) cu cel bizantin (mozaicuri si plan de cruce greaca centrata, arhitectura inalta si spatioasa).

Administratie si economie

Cartierul 1 mai este una dintre zonele selecte ale Bucurestiului, datorita numarului mare de case, dar si datorita faptului ca aici exista mai mult spatiu verde decat in alte zone din Capitala. Blocurile sunt putine si nu foarte inalte.

Din cartierul 1 mai se poate ajunge rapid in orice parte a Capitalei, atat cu ajutorul metrolui usor 41, cat si folosind autobuzele sau troleibuzele sau metroul - statiile 1 mai si Piata Victoriei.

In cartierul 1 mai se afla Facultatea de Agronomie, Facultatea Romano-Americana, Maternitatea Filantropia, spitalul CFR 2, spitalul Elias si spitalul clinic Sf. Maria.