Indicele imobiliar IMOPEDIA – Piata imobiliara din 2008 încoace

Razvan Muntean @ 22 July 2009

Lucram de ceva timp la realizarea unei radiografii a pietei imobiliare, iar zilele acestea ne-am propus sa luam de pe bancul de lucru o mostra cu ceea ce s-a intamplat in piata imobiliara rezidentiala din 2008 incoace.

Folosind informatiile IMOPEDIA.ro, am alcatuit o comparatie intre preturile apartamentelor vechi din Bucuresti, de pana in 100.000 de euro, promovate de agentii imobiliari si cele promovate de particulari. Iata cum arata un astfel de grafic:

Acest indice imobiliar – pe care o sa-l numim de acum incolo Indicele imobiliar IMOPEDIA.ro – ne arata cateva chestiuni interesante.

1. Din IAN 2008 pana in IUL 2009, pretul pe metru patrat a scazut de la 1927 EU/mp (IAN 2008) – la 1229 EU/mp (MAI 2009), urmand ca in ultimele luni sa cunoasca o usoara crestere pana la 1259 EU/mp (IUL 2009). Scaderea e undeva spre 40%.

2. In IAN 2008 ecartul preturilor promovate de catre agentiile imobiliare era +6.5% fata de cele promovate de proprietari. Din IAN 2008, graficul particularilor cunoaste numeroase puncte de inflexiune, in special din APR 2008 incoace – cunoscuta ca perioada de manifestare reala a crizei imobiliare. O justificare a acestor variatii ar fi diversele zvonuri la care proprietarii sunt mult mai vulnerabili decat agentiile imobiliare

3. Cu cat ne-am adancit mai mult in criza, soarta agentiilor imobiliare a devenit tot mai critica. Daca inainte de 2008, intermedierea era un fel de vanzare indirecta (precum vanzatorul care sta la tejghea si asteapta clientul sa-i cumpere din raft), iata ca vanzarea directa (cea prin care te duci catre client si il convingi sa cumpere) devine un sablon si pentru agentul imobiliar. Din acest motiv intalnim tot mai des fenomene de genul: proprietarul publica pe site-uri sau in ziare cate un anunt, agentia il preia si il convinge ca daca vrea sa vanda ar trebui sa mai lase la pret. Ulterior, pretul promovat de agentie devine mai mic decat cel publicat de proprietar.

4. Din MAI 2009, apartamentele vechi cu pret mic au fost tinta proiectului PRIMA CASA. Multa lume a anticipat revigorarea pietei imobiliare odata cu acest semnal de relaxare a creditarii. Primii care au reactionat au fost proprietarii, care isi vedeau deja casa vanduta. Si fiinca totul parea mult prea simplu, s-au gandit ca ar fi bine sa mai puna ceva la pret. Agentiile imobiliare au simtit aceasta speculatie si si-au pastrat cumpatul creand de aceasta data un ecart negativ fata de proprietari. Reactia lui Cristi Antonescu este memorabila in acest sens.

Va urma…

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google

Taguri: , , ,

75 Raspunsuri pentru “ Indicele imobiliar IMOPEDIA – Piata imobiliara din 2008 încoace”

Pages: [3] 2 1 » Show All

 1.  75 blog: imobiliare arad » Un nou sport national: aruncarea cu noroi in agentii imobiliari
  4 November 2009 :: 1:35 pm
    1 (0/1) NU sunt de acord Sunt de acord

  [...] ProTv nu se lasa mai prejos, iar tot la sectiunea “reality” vine sa ne certifice tendinta indicelui IMOPEDIA: proprietarii sunt cei care tin de pret, iar agentii imobiliari negocieza cu acestia preturi mai [...]

 2.  74 Un nou sport national: aruncarea cu noroi in agentii imobiliari » Imopedia RUN
  3 November 2009 :: 1:30 pm
    1 (0/1) NU sunt de acord Sunt de acord

  [...] nu se lasa mai prejos, iar tot la sectiunea “reality” vine sa ne certifice tendinta indicelui IMOPEDIA: proprietarii sunt cei care tin de pret, iar agentii imobiliari negocieza cu acestia preturi mai [...]

 3.  73 Elena
  16 October 2009 :: 7:20 pm
    0 (1/1) NU sunt de acord Sunt de acord

  Dragii mei,uitati doi factori care pe viitor ,vor influenta piata imobiliara!
  1- In 2012 ,daca nu ma insel ,toti cetatenii Comunitari ai Europei vor avea dreptul de a cumpara case,terenuri in Romania ca orisicare roman…..Adio birocratie si obligativitatea de a avea o firma ca sa poti cumpara terenuri (ca cetatean strain)
  2-Introducerea euro ca moneda va scumpi totul!Vedeti ce s-a intimplat in Spania.Ma mira faptul ca aveti atiti” specialisti “care nu spun nimic de aceste doua lucruri!!!

 4.  72 RUN:IMOPEDIA
  13 August 2009 :: 10:09 am
    4 (1/5) NU sunt de acord Sunt de acord

  @71 – Indicele nu isi propune sa evalueze punctual o proprietate, ci se adreseaza unor structuri macro. Am spus ca vom reveni cu detalii despre Indicele IMOPEDIA, iar atunci vei putea intelege mai multe.

 5.  71 patrolerX
  12 August 2009 :: 3:02 pm
    0 (2/2) NU sunt de acord Sunt de acord

  Sunt curios cum ati obtinut acest indice
  Ati comparat prune de Ferentari cu..cirese de Dorobanti, smeura parguita ..cu..hamon de 7 ani…ati bagat in mixer…si a iesit indicele:..de x EURO/mp…

  Cu tot respectul….sunteti…in criza..de idei si metodologie!
  Ati auzit de..LOCATION, LOCATION, LOCATION?
  De…proprietati speciale?
  De grad de uzura a unei cladiri?

  Sunt un milion de factori care influenteaza un indice.Un exemplu

  1500 euro/mp la un curs de 3,6…inseamna 1285 euro..la un curs de 4.2
  A scazut sau a crescut?

  Sfatul meu…stati cuminti cu indicele vostru..pt ca furnizati doar informatii eronate!!

 6.  70 AristotelCostel
  4 August 2009 :: 10:24 am
    0 (1/1) NU sunt de acord Sunt de acord

  @creditacu fericit

  Mai fericiti sunt stapanii tai. Ce-i drept, prin dobanzi si eu te cam pun putin la treaba. Spor la munca!

 7.  69 ciss
  3 August 2009 :: 3:27 pm
    1 (0/1) NU sunt de acord Sunt de acord

  Ma sa fiu….
  Te pomenesti ca ai facut si un grafic cu victimele de pe urma Caritasului intermediarilor ?! Sau a agentilor ?!
  Ma gandesc ca sunt doua lucruri diferite …

  Da’ lamureste-ma cum sta treaba cu intermediarul “” Statul Roman “” care iti ia acolo un “amarat” de 2-3%. Asta are tot dreptul, nu ? Asa este, astia au un instrument numit Codul Fiscal si nimeni nu poate sa faca gura ….

  Nu te mai lamenta atat ca ai doua alternative, sa apelezi la un agent sau sa mergi particular. Ti s-a impus sa lucrezi cu agent ? Eu nu cred…
  Dreptatea, din unghiul de unde o vezi, are o imagine deformata, seamana a subiectivism…

 8.  68 Creditacu fericit
  3 August 2009 :: 2:19 pm
    0 (1/1) NU sunt de acord Sunt de acord

  Aristotele tata,
  Prostu moare de grija altuia. Tu nu esti prost. Doar ti-a placut sa faci pe prostu pana ai ramas asa: prost si fericit.
  Mai plimba ursu si pe alte bloguri.

 9.  67 AristotelCostel
  3 August 2009 :: 11:07 am
    0 (2/2) NU sunt de acord Sunt de acord

  …ti se pare = e

  Situatia e trista rau.
  Am parasit subiectul agenti pentru ca, din fericire, multi dintre voi aveti credite la randul vostru, adica… s-a facut dreptate!

 10.  66 AristotelCostel
  3 August 2009 :: 11:05 am
    0 (2/2) NU sunt de acord Sunt de acord

  @ciss

  Poate incerci gratis un blog in care sa spui cruda realitate: economia Romaniei ne paraseste, iar clociada a luat sfarsit.

  Nu ma intereseaza foarte tare cat de inteligenti sunt agentii imobiliari, dar contabilizez numarul de victime generate de acest Caritas cu intermediari. Poate e corect sa iei un comision supradimensionat din munca viitoare a unui naiv, mie… NU!

 11.  65 marcel state
  31 July 2009 :: 9:38 am
    0 (0/0) NU sunt de acord Sunt de acord

  Si daca-ti pui intrebarea Quid prodest? , cui ii foloseste ca lucrurile sa ramana asa cum sunt cu grila notarilor, iti raspunzi ca statul incaseaza impozit mai mare decat cel pe care ar trebui sa-l incaseze, in perioadele de scadere a pretului, asa ca n-o sa schimbe tocmai el codul fiscal, in defavoarea lui. Notarul, la fel, ia comision procentual din grila, presupun. Iar evaluatorul, daca si-ar face meseria asa cum ar trebui si ar scrie o nota in josul grilei, pe aceeasi pagina, “acesta grila este valabila azi, xx ianuarie 200x” probabil ca nu si-ar incasa banii si s-ar gasi altul care sa omita nota.

 12.  64 marcel state
  31 July 2009 :: 8:44 am
    0 (0/0) NU sunt de acord Sunt de acord

  @62 ciss

  Grila notariala este un o lucrare de evaluare ( un raport de evaluare), contractata anual de camera notarilor din fiecare judet cu un evaluator sau o firma de evaluari, pentru ca asa prevede codul fiscal, ca acesta grila va fi actualizata anual, raspund camerele notarilor. Mie mi-au trecut prin mana cateva rapoarte de evaluare a unor imobile si am vazut ca in ultimul an, evaluatorul da ca termen de valabilitate al raportului data zilei la care s-a facut evaluarea si nu-si ia nicio raspundere in privinta pretului imobilului nici peste o luna, necum peste un an. Cred ca ANEVAR ar trebui serios sa explice camerelor notarilor cum e cu volatilitatea preturilor imobilelor in perioada asta. Pana la urma, codul fiscal a fost schimbat de zeci de ori in ultimii ani, ce mare lucru ar fi sa se schimbe prevederea cu actualizarea anuala a grilei in actualizare trimestriala sau ori de cate ori evaluatorul considera ca e nevoie.

 13.  63 ciss
  30 July 2009 :: 10:52 pm
    0 (0/0) NU sunt de acord Sunt de acord

  Nu pot agentii/Agentiile sa functioneze fara un INDICE ?
  Asa cum eu am fost pe http://www.insse.ro/cms/files/arhiva_buletine2009/bsi_unicat.pdf la TRANZACTII IMOBILIARE am copiat datele pana in 2007 si am facut un grafic, asa poate sa faca oricine, numai ca orice in lumea asta are o marja de eroare, chiar si INDICELE IMOBILIAR indiferent cine il face… De indice nu pot trai agentii ? Eu cred ca nu asta le afecteaza munca.

  Orice indice reiese din statistici sau din probabilitatile pe care le invatam in clasa – XII -a. Transformam probabilitarea in statistica si gata graficul….

 14.  62 ciss
  30 July 2009 :: 10:36 pm
    1 (0/1) NU sunt de acord Sunt de acord

  Grila notariala este una singura, intradevar specifica fiecarei zone, este facuta de Corpul Expertilor Tehnici cu sediul pe Corneliu Coposu si pentru cultura tuturor, EU afirm ca Acest Corp Tehnic in momentul cand si-a achizitionat sediul actual a “driblat” o Agentie, numai ca nu mai pot demonstra… Se intampla in 2003.

  Oricum, grila a fost modificata odata la publicare si inca odata pe 26 ianuarie, ambele modificari scazand preturile.

  Daca mi se permite de catre IMOPEDIA am sa spicuiesc din Ghidul PRIVIND VALORILE ORIENTATIVE ALE PROPRIETATILOR IMOBILIARE, capitolul 1.

 15.  61 simion doina
  30 July 2009 :: 10:22 pm
    -1 (1/0) NU sunt de acord Sunt de acord

  Controversa pe tema indicelui imobiliar, daca e sa stam stramb si sa judecam drept, se poate isca si daca privim la indexul lui Renderman si la BREI si la indexul Imopedia.
  Acesti indici nu au avut la baza acte autentice. Au avut la baza anunturi din ziare si oferte promovate pe site-uri atat de agentii cat si de particulari.
  Ma gandeam ca un act autentic la care nu pot aduce nici o dovada de evaziune fiscala prevaleaza in fata unei oferte din ziar sau de pe un site.
  In ce sa mai credem si cum sa facem un indice imobiliar asupra caruia sa nu planeze nici o umbra de indoiala?

 16.  60 marcel state
  30 July 2009 :: 9:56 pm
    1 (0/1) NU sunt de acord Sunt de acord

  Grila aia a notarilor, specifica fiecarui oras, este facuta de un evaluator imobiliar sau o firma de evaluari. Problema e ca pe o piata cum e piata imobiliara acum, grila ar trebui actualizata des, probabil de cateva ori pe an, dar asta costa si pesemne ca notarii nu si-o permit.

 17.  59 ciss
  30 July 2009 :: 9:50 pm
    1 (0/1) NU sunt de acord Sunt de acord

  Sunt situatii cand s-a trecut pretul mai mare decat “normal” pentru ca ulterior proprietatea trebuiea ipotecata. Sunt situatii in care daca pretul este mai mic decat cel de grila si daca tot se platesc taxe la grila atunci omul prefera sa declare “pretul de grila” !!!
  Nu stim ci “banuim” ca ceea ce scrie in act este pretul real…
  In subsolul Contractului de vanzare-cumparare este un paragraf care incepe cam asa :

  Noi, părţile acestui contract, după ce am fost informate despre consecinţele prevăzute de art.9 din legea 241/2005 pentru combaterea evaziunii fiscale, declarăm că preţul de vânzare menţionat în acest act este cel real. De asemenea, noi partile am luat cunostinta de dispozitiile Legii nr.656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si de dispoziţiile art.6 din OG nr.12/1998 potrivit cărora, în situaţia în care părţile s-au înţeles printr-un act ascuns să plătească un preţ ………….decât cel menţionat în actul autentic, ambele, adică atât cel ascuns cât şi cel autentic sunt nule.

 18.  58 simion doina
  30 July 2009 :: 8:57 pm
    0 (0/0) NU sunt de acord Sunt de acord

  Eu stiu ca in contract treci pretul real al tranzactiei si daca acesta este mai mic decat pretul de grila atunci platesti taxele notariale si impozitul pe tranzactie la nivel de pret de grila.
  Dar pretul ramane cel real, declarat in contract, chiar daca e mai mic decat pretul din grila.

 19.  57 andrei
  30 July 2009 :: 8:30 pm
    1 (0/1) NU sunt de acord Sunt de acord

  daca acest indice va fi facut pe baza informatiilor de la notari, va fi o mare problema. el nu va avea niciun fel de relevanta. stim toti ca ani la rand s-a mintit la notariat ptr a plati taxe mai mici. acum, ptr ca grila nu mai este ancorata in realitate, sunt multe cazuri in care esti nevoit sa treci de f multe ori in acte sume mai mari decat cele la care se realizeaza tranzactia ptr ca asa au ei grila.

 20.  56 simion doina
  30 July 2009 :: 8:03 pm
    1 (0/1) NU sunt de acord Sunt de acord

  Am inteles ca se lucreaza la asta. Pe site-ul Institutului de statistica deja a aparut aplicatia pentru notari pe care acestia o pot descarca si folosi si se zice ca de la inceputul anului viitor vom avea si noi acest indice de la statistica.

  In ce priveste sub-declararea pretului cred ca s-a mai diminuat practica. Si chiar daca nu s-a diminuat noi nu avem decat sa luam de bun ce scrie in contract pana la proba contrarie.
  Nu putem acuza fara dovezi ca in contracte nu se declara pretul real.

 21.  55 Alexandru Suciu
  30 July 2009 :: 2:47 pm
    2 (0/2) NU sunt de acord Sunt de acord

  Dupa parerea mea un indice imobiliar ar trebui sa fie baza pe pretul de tranactionare. Acesta se gaseste la nivelul notarilor; si de multe ori este pretul real? am drepatate? la un moment dat stiam ca se sub-declarau valorile tranzactiilor.

  Un exemplu din Franta, de pe situl Camerei notarilor: http://www.paris.notaires.fr/statimmo/statimmo.php

  Cum facem si noi asa ceva in Romania?

 22.  54 ciss
  30 July 2009 :: 12:49 pm
    0 (0/0) NU sunt de acord Sunt de acord

  #52

  Inca odata afirm ca eu i-am luat partea agentului ( se poate vedea si pe alte bloguri ) si am sa i-o iau si in continuare, drept pentru care mi-am luat destule bile negre.
  Nu am facut nicio paralela intre agent si notar, avocat, inginer, cadastrist etc ci am spus ca Asociatia sa fie condusa de persoane care nu activeaza in domeniul imobiliar, adica niste persoane “apolitice” si nu capii mastodontilor imobiliari care conduc ARAI-ul acum !!! Din acest motiv nu sunt de acord cu aceasta asociatie.
  Sunt “n” bloguri unde nu se mai discuta decat negativ de agentul imobiliar. De ce NUMAI despre aceasta meserie ? Este una ca oricare alta, dar s-a format o psihoza bolnavicioasa in acest sens.
  De ce nu se vorbeste negativ despre zidari de exemplu, atunci cand iti cade tencuiala in cap ?
  De 2 lei sunt cei care denigreaza fara motiv doar pentru ca asa fac ceilalti antevorbitori sau ca asa le dicteaza lor “constiinta” fara a-si motiva in vreun fel afirmatiile… Care constiinta ?

  P.S. Nu ma simt jicnit ci consider ca este un punct de vedere. Scuze daca am fost acid in comentarii ( # 51 ).

 23.  53 RUN:IMOPEDIA
  30 July 2009 :: 10:47 am
    1 (0/1) NU sunt de acord Sunt de acord

  Marcel, discutati subiecte agresive pe alte bloguri. Te invit sa ramai doar daca esti in tema discutiilor din acest post: agentii, particulari, etc.

 24.  52 marcel state
  30 July 2009 :: 7:03 am
    -2 (2/0) NU sunt de acord Sunt de acord

  Ma cissuca, eu vazusem ca p’acilea se vorbeste despre imaginea agentului imobiliar, ca cam asta ne doare acum mai mult pe noi agentii, nu nu’s ce grafice. Ce sa dau bani la ARAI sau la nu’s ce alta asociatie, ce face ARAI pentru mine in privinta imaginii? Eu bucuros as cotiza lunar la un blog ce sa-i denigreze pe ai de ne denigreaza. Sa-i denigreze si sa-i bage intr-o criza de identitate insurmontabila, sa le dea un conflict psihologic iremediabil, pana-i termina, mama lor de hoti.

  Cu ce-i mai rau un agent imobiliar decat un notar, un avocat, un inginer, un client (furacios si asta, din cand in cand si mai des in ultima vreme), un român statistic pana la urma, ca sa merite sa se scrie in halul in care se scrie despre el?

  Eu n-am timp si nici nu stiu sa scriu pe bloguri. Vorbesc serios, as plati pe cineva s-o faca, nu pe ARAI sa inghita banii si sa nu faca nimic pentru mine, ba sa ma mai faca si de rusine prin declaratiile de toata jena pe care le dau, ca alea creste, ca celelalte scade, de radeau prietenii de mine: Marcele, aia va reprezinta pe voi?

  Asa ca cissu, n-am vrut a te jicnesc, tu ai spus ca te-ai sti la bloguri cu denigrare si am zis ca poate te bagi. Ca de mult ma gandesc la asta, da’ nu stiu unde sa gasesc pe cineva potrivit, unde sa pun anuntul “caut denigrator”.

 25.  51 ciss
  30 July 2009 :: 5:22 am
    0 (0/0) NU sunt de acord Sunt de acord

  Ma’ Nea’ Statica, de 2 lei sunt aia care denigreaza fara motiv ori tu ai picat aici din alt film.
  Du-te si lasa-ma ca esti asa de subtil incat nu stiu daca vrei blog sau numa’ sa jicnesti. O poti face la orice colt de strada ca doar de, suntem o tara democrata !
  Altceva ce tine de de ceea ce se dezbate p’acilea, ai ?

 26.  50 marcel state
  29 July 2009 :: 11:36 pm
    Vezi comentariul -3 (3/0) NU sunt de acord Sunt de acord
 27.  49 ciss
  29 July 2009 :: 10:41 pm
    0 (0/0) NU sunt de acord Sunt de acord

  Scuze #48 este pentru #45

 28.  48 ciss
  29 July 2009 :: 10:36 pm
    -2 (3/1) NU sunt de acord Sunt de acord

  # 44

  Nu am comentat nimic, eu sau io, am facut un grafic empiric si am aruncat un procent de 96%. De restul si nu ma refer la cei ce au comentat sistematic acest aspect, ci la cei care trec sporadic pe aici, ne-am adus numai ironii, nu si explicatii….

  Am parcurs ce exista pe ” http://romanianuda.blogspot.com/ ” si comentariile sunt invariabil, aceleasi !!! Cu ce nu sunt de acord este “caracterizarea” dupa cele 2 slashuri, ROMANIA.NUDA. Ce ati vrut sa insinuati, sau este o certitudine, suntem niste “dezbracati” niste “nuzi” la minte sau ne punem cenusa in cap pentu ca asta este gandirea romanului, noi suntem CEI MAI PROSTI !!! Nu va impartasesc opinia, poate ca nu suntem cei mai destepti, dar prosti nu suntem oricum !!!

  Apropo, un blog personal unde pot sa denigrez pe oricine costa 250 RON. Am sa imi fac vreo 4 ca sa pot denigra de 4 ori !!!

 29.  47 ciss
  29 July 2009 :: 8:15 pm
    1 (1/2) NU sunt de acord Sunt de acord

  Nu mi-o lua in nume de rau, dar esti coleric, nu accepti si nu dai explicatii, ceilalti trebuie sa fie adeptii ideilor tale.
  Nu poti sa-ti sustii singur o idee sau convingere ci trebuie neaparat sa-ti cauti aliati. Ma refer la D-na Doina Simion. Nu cred ca ai calitatea de a caracteriza pe cineva numai pentru a te sustine 2 minute !!!

  Apropo de agent, lasa chestia cu osul la treaba, pe care ai preluat-o, ai vreo idee, alta decat cea cu osul, pe care o recomanzi ca fiind buna pentru imaginea agentului ? Ca de os este satul agentul….

  Si daca mi-ai spus “2 – Eu cred ca mls-ul sau replatul……. “, asta este o supozitie nu o explicatie. Eu nu “cred” ca tine, este bine ?

  Crezi ca daca ne luam in betze rezolvi ceva !
  Daca vrei sa-ti aduci aportul la un dialog constructiv este foarte bine, daca nu sa fii sanatos, ai sa dialoghezi singur in curand !
  Iti multumesc ca mi-ai dat cartonase rosii la toate posturile, eu nu o sa te notez, am sa-i las pe ceilalti sa te aprecieze !!! Multumesc,

 30.  46 Doru
  29 July 2009 :: 7:34 pm
    -1 (1/0) NU sunt de acord Sunt de acord

  @44:

  1 – Citeste ce a spus Doina Simion prin forumul acesta si o sa vezi ca femeia are multa competenta. Nu o cunosc si nici ea nu ma cunoaste, da’ e una dintre figurile bune din acest blog. De la tine nu inteleg cum vezi tu cresterea imaginii agentului. Nu e suficient sa-ti doresti….trebuie sa mai pui si osul.

  2 – Eu cred ca mls-ul sau replatul sunt sisteme de colaborare intre agentii. Firmele alea care dau anunturile particularilor din ziare sunt firme de dactilografe. Eu chiar nu vad asemanarea intre una si alta. Poata ma luminezi tu

  3 – Vezi ce am scris la 1

Pages: [3] 2 1 » Show All

Lasa un comentariu

Cauta
Ultimele Comentarii
Felicitari imopedia. O reusita frumoasa!
Stefania, am o intrebare legata de optimizarea in cautarile pe motoare de cautare, a unei oferte promovata prin social media. Mai precis, sunt agent, ...
Tineretul prefera locatia zgomot si buricul targului NOI ceilalti casa cu curte iar unii liniste si intimitate...chestie de gustibus...dar 30 de minut...
Daca s-ar face sistemul automat de amendare , poate ca s-ar schimba atitudinea.Asa cum au bagat pe autostrazi: camera video, te-a filmat, se verifica...
La apartamentul cumpărat pe un credit de 20-30 de ani există oricând riscul să îți pierzi locul de muncă, să scape cursul de sub control și să ajungă ...
Blog IMOPEDIA
Imopedia RUN
20 Septembrie 2012
Asigurarea obligatorie a locuințelor s-a transformat într-un concept atât de superfluu încât parcă orice discuție trece pe lângă urechile celor care ar trebui să fie dire
Bloguri AFILIATE IMOPEDIA
Gabriel Alexandru
15 Ianuarie 2014
Preturile de tranzactionare ale locuintelor sunt rezultatul negocierilor incheiate intre cumparatori si vanzatori. De aceea, preturile cresc atunci cand cererea de locuinte creste
Dragos Dragoteanu
18 Februarie 2019
In Romania nu exista numai impredictibiliate fiscala. Exista si una a profiturilor. Altfel spus, companii private romanesti si straine, ani la rand, nu au putut sa-si prezica "nor
Adrian Crivii
01 Ianuarie 1970
Tag-uri
RSS Feed
Subscribe in NewsGator Online Add to netvibes Subscribe in Bloglines Add to Google Reader or Homepage Powered by FeedBurner

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar la ghid.imopedia.ro

Adrian Crivii
Blog RUN
Gabriel Alexandru
Daniel Dobre
Dragos Dragoteanu

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar la media.imopedia.ro

Comunicate de presă
Evenimente imobiliare
Ştiri imobiliare
Arhiva video
Prima casa 3
Prima Casa 2011