Retailerii şi administratorii mallurilor se află în plin proces de optimizare a operaţiunilor, iar măsurile lor sunt vizibile cu ochiul liber şi în interiorul mallurilor din Bucureşti. Ziarul Financiar a încercat să observe cele mai importante modificări din aceste proiecte realizate în ultimele săptămâni.

1. Deutscher Grill a tras obloanele

Unităţile Deutscher Grill din Sun Plaza şi Cotroceni Park au fost închise, operatorii reţelei de restaurante cu mâncare specific germană având obloanele trase duminica la orele amiezii. Unităţile erau operaţionale de mai puţin de un an, de când au fost inaugurate cele două centre comerciale, cele mai mari din ţară.

2. Spaţiu nou de joacă în Grand Arena

În Grand Arena a fost amenajat un nou spaţiu de joacă pentru copii cu o suprafaţă de câteva sute de metri pătraţi la etajul proiectului, unde înainte se aflau mese din zona de food-court. În schimb, oferta de restaurante, fast-food şi cafenele s-a mai "subţiat", Broaster Chicken, Bourbon Cafe sau clătităria de la etaj (Clate) având obloanele trase.

3. Mango a deschis magazinul din Sun Plaza

Reprezentanţii retailerului de îmbrăcăminte Mango lucrau intens duminică seara la amenajarea spaţiului din centrul comercial Sun Plaza. Spaniolii au deschis magazinul luni, deşi aveau semnat contractul încă de la inaugurarea mallului, în luna februarie a acestui an.

4. Nissa şi Reserved au ales noile spaţii din Cotroceni Park

În Cotroceni Park au fost montate bannerele pe spaţiile unde vor fi relocate magazinele Nissa şi Reserved de la intrarea în mall, pentru a face loc suedezilor de la H&M. Nissa va fi situat lângă Starbucks, în timp ce Reserved va fi mutat într-un spaţiu mai mic, situat de asemenea doar la parterul mallului, după ce anterior retailerul avea un magazin pe două etaje.

5. Chiriaşii fac loc pentru H&M şi în Băneasa

Şi în Băneasa Shopping City au loc "mişcări de trupe" pentru a face loc venirii H&M, anunţată pentru anul viitor. Pe spaţiul fostului magazin HyperSport de la parter este anunţată mutarea la etaj, Ipekyol va fi mutat vizavi de Cacharel, iar alte spaţii alăturate sunt deja închise în aceeaşi zonă.

6. Octavian Radu a închis şi a doua Diverta din Liberty

Diverta a în­chis şi unitatea numărul doi din Liberty Center. După ce la des­chi­derea mallului, în 2008, retailerul de carte a închi­riat un spaţiu mare, deasupra ca­fenelei Star­bucks şi a intrării prin­cipale, ul­te­rior acesta a fost mutat în apro­pierea maga­zi­nu­lui Altex.

Între timp, re­tailerul aflat în insolvenţă a în­chis şi acest ma­gazin.

7. Sephora se mută într-un alt spaţiu în Băneasa

Unitatea Sephora din Băneasa Shopping City va fi relocată într-un spaţiu mai mare, aflat tot la etajul doi al mallului, pentru a permite accesul către noua aripă a centrului comercial, în care va fi amenajat un cinematograf şi o zonă de entertainment.

 



Sursa

19 August 2010