Londra este cel mai important centru politic, financiar, cultural şi artistic al Regatului   şi unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii. 

Este un oraş plin de viaţă, mereu în schimbare, un amestec de arhitectură veche şi modernă, ce abundă în bogăţii culturale şi concerte de tot felul.

Capitala Marii Britanii oferă turiştilor ei o mulţime de tentaţii, care mai de care mai interesante şi mai... scumpe, de la muzee şi palate impozante şi până la pub-urile tipic englezeşti care completează farmecul oraşului de pe Tamisa.

Dacă vrei să mergi la Londra, clar trebuie să te îngrijeşti de cazare din timp, asta pentru a nu plăti prea mult.

O garsonieră situată într-o zonă bună, aproape de staţia de metrou ceea ce face ca accesul către centrul oraşului să fie uşor, se poate închiria de sâmbătă dimineaţa până duminică seara cu 100 de euro.

Dacă vă gândiţi la o mini vacanţă în apropierea sărbătorilor de iarnă, pregătiţi-vă mai mulţi bani, fiind cerere mare proprietarii cer mai mult. Pentru această garsonieră situată la un sfert de oră de centru chiria pentru un weekend ajunge la 140 de euro.

Un studio comfortabil şi cu un stil aparte într-una din cele mai apreciate zone ale oraşului poate fi închiriat cu 135 de euro/weekend, dacă sunt cazate două persoane. Pentru patru persoane, preţul sare la 155 euro/weekend. Apartamentul are o bucătărie bine dotată cu cele necesare pentru un sejur comfortabil.

Pentru un apartament cu două camere situat într-o clădire foarte aproape de Victoria şi Albert Museum, de Tower Bridge, renumitul pod de pe Tamisa şi alte atracţii turistice chiria ajunge la 165 de euro/weekend pentru patru persoane.

În apropiere de celebrul Buckingham Palace pentru un apartament de lux ce oferă cazare ideală atât pentru oameni de afaceri, cât şi pentru turiştii cu venituri mai mare, proprietarul cere 220 de euro/weekend/două persoane. Aparatamentul este situat într-o zonă splendidă şi elegantă, unde dai un ban, dar vorba aceea stai în faţă.

Situat aproape de centrul Londrei, la mică distanţă de faimosul British Museum, un apartament micuţ cu două camere amenajat cu bun gust se poate închiria cu 200 euro/weekend/patru persoane.

Dacă vreţi un weekend în doi la Londra, tariful este mai mic cu 10 euro. Staţiile de transport public, precum staţia de autobus sau statia de metrou sunt la cinci minute de mers pe jos, oferind acces uşor în toate părţile oraşului. Aproape de apartament turiştii vor găsi magazine, restaurante, dar şi gara centrala Farringdon.

Pentru un grup de turişti (6 persoane) un apartament situat în centrul ariei South Kensington, la numai câteva minute de plimbare de Hyde Park şi Kensington Gardens este o alegere bună.

Apartamentul este luminos şi are o suprafaţă de aproape 100 de mp, cu mobilă modernă.

Pentru toate apartamentel prezentate, la finalul vacanţei turiştii trebuie să achite şi o taxă de curăţenie care variază între 20 şi 30 de euro, în funcţie de suprafaţe apartementuluiUnit,

30 October 2009