O destinaţie frumoasă, aproape şi ieftină pentru un week end reuşit este Budapesta. Un oraş, cu adevărat, încântător, indiferent de anotimp şi starea sufletească. Situată în centrul Europei, la jumătatea drumului între Urali şi Oceanul Atlantic, Budapesta este una din "perlele Dunării", alături de Viena şi Bratislava.

www.agatur.roUnii se îndrăgostesc de ea la prima vedere, alţii au nevoie de ceva timp, dar cu toţii sunt de acord că Budapesta este un oraş fascinant şi impunător. O mare parte din farmecul locului este datorat Dunării, care străbate Budapesta de la nord la sud.

"Mireasa Dunării," căci aşa mai este numită capitala Ungariei, îşi încântă turiştii cu bogăţia şi varietatea peisajelor sale.

Nu este un oraş scump, poţi găsi cazare ieftină şi condiţii foarte bune. Spre exemplu, o garsonieră situată în centrul cartierului evreiesc, la circa un sfert de oră de mers pe jos de Strada Vaci, cea mai faimoasă stradă de shopping şi promenadă din Budapesta costă 50 euro/week end pentru două persoane.

Cele mai importante atracţii turistice sunt uşor accesibile. Cu 70 euro puteţi alege o garsonieră în centrul Budapestei, lângă Parlament, la numai 50 de metri de Dunăre. Iar cu 95 euro/două persoane puteţi avea Dunărea sub ochi, locuinţa fiind aproape de Podul cu Lanţuri şi Str. Vaci.

 

Un apartament cu două camere într-o zonă bună se poate închiria cu 60 de euro/week end. Locuinţa de 85 mp are un living spaţios, un dormitor, o bucătărie complet utilată, baie cu toaletă separată şi un dressing.

Cu 75 de euro puteţi alege un apartament nou cu două camere, modern mobilat, la circa 20 de minute de centrul oraşului sau un apartament vechi cu acelaşi număr de camere, dar situat la doar două minute distanţă de Dunăre.

Un weekend într-un apartament cu trei camere aflat într-o superbă vilă, la mai puţin de 500 de metri de Dunăre ajunge la 95 de euro. Zona costă peste tot în lume! Trei camere în inima oraşului, la două minute distanţă de superba clădire a Parlamentului şi de faimosul Pod cu Lanţuri pot costa 120 euro. În locuinţa modern mobilată cu o supafaţă de 125 mp se pot caza lejer şapte persoane.

 

 

 

9 October 2009